Egyre jobb idővel

2024.09.08. 16:12

Már harmadszor futotta le a félmaratont a főispán

Ignácz Balázs a Wizz Air Budapest Félmaratont teljesítette vasárnap délelőtt. A hosszútávfutás a főispán mindennapjainak szerves részévé vált mára.

Szabó István

Ignácz Balázs, Heves vármegye főispánja a tavalyi év után immár másodszor állt rajthoz vasárnap a Wizz Air Budapest Félmaraton futóversenyen. A 21,1 kilométeres táv lefutása után portálunk érdeklődésére elmondta, hogy most már a harmadik alkalommal tudta teljesíteni a félmaratont.

– Az időjárás nagyon jó volt, és a terveimnek megfelelő volt az időeredményem is. Minden évben egy kicsit tudok javítani. Futás számomra nem csak edzés, hanem kikapcsolódás, feltöltődés is – közölte a verseny után Ignácz Balázs.

A főispán egy tavalyi interjú során elmondta portálunknak, hogy a covid idején kezdett el futni, és a futás mára az élete szerves részévé vált. 

Ignácz Balázs a Wizz Air Budapest Félmaraton befutója után
Ignácz Balázs a Wizz Air Budapest Félmaraton befutója után 
Fotó: Ignácz Balázs/Facebook

– Hajnali 5 órakor felkelek, és minden másnap megpróbálok egy jó másfél órát kocogni, futni. Mára ez olyan szinten vált szerves részévé az életemnek, hogy el sem tudom képzelni nélküle a napjaimat. Úgy gondolom, hogy ez a kikapcsolódásom a mentális felkészültségemben is nagyon sokat segít. A szellemi fáradtságon a fizikai munka, fizikai erőkifejtést igénylő elfoglaltság enyhít, az én esetemben ez a futás – részletezte az elmúlt nyáron Ignácz Balázs.

Mint akkor mondta 2023. tavaszán tudta először lefutni a több mint 21 kilométert a budapesti Telekom Vivicittá Félmaratonon, tavaly ilyenkor pedig már teljesítette a Wizz Air Budapest Félmaratont is. A maratoni távval kapcsolatban 2023-ban azt mondta, az még egyelőre sok lenne. 

– Fontos tudni, hogy a futás nekem egyrészt egyfajta kikapcsolódás, másrészt nagyon jó sporttevékenység, amivel karban tudom tartani magam. Viszont, azért nem szeretnék átesni a ló túlsó oldalára. Egy maratonra felkészülni sokkal több időt igényel. Természetesen az embernek kell kitűzni célokat maga elé. Ha minden jól alakulna, 3-5 év múlva lehet, hogy maratont is vállalnék – foglalta össze tavaly Ignácz Balázs.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában