Álláslehetőség

10 órája

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Képzési és Állásbörze Egerben

29 munkaadó és 12 képzési intézmény várta az érdeklődőket csütörtökön. A Képzési és Állásbörze célja volt a személyes kapcsolatteremtés és a korábbi munkaerőpiaci képzési rendszert felváltó új támogatási lehetőség bemutatása.

Hornyák Réka

A Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezte meg idén a Képzési és Állásbörzét Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Rendezvényközpontjában. Csütörtök délelőtt tíz és délután kettő óra után között 29 munkaadó és 12 képző intézmény várta az érdeklődőket és álláskeresőket. A Képzési és Állásbörze során több előadást és tájékoztatót is tartottak, melyekben különböző képzésekről, támogatásokról és ügyintézési folyamatokról hallhattak a résztvevők. 

Sok érdeklődőt vonzott a Képzési és Állásbörze Egerben
Sok érdeklődőt vonzott a Képzési és Állásbörze Egerben
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Ignácz Balázs főispán, a Heves Vármegyei Kormányhivatal vezetője kiemelte megnyitóbeszédében, a Képzési és Állásbörze elsődleges célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a munkáltatóknak és munkavállalóknak a személyes, közvetlen kapcsolatfelvételre. 

– Aki ma Magyarországon dolgozni akar, az meg tudja találni a számítását, azonban előfordul még napjainkban is az, hogy a munkavállalónak nincs meg a megfelelő képzettségi szintje ahhoz, hogy a munkáltató munkát adhasson neki. A tavalyi évhez képest idén, Heves vármegyében 3,5 százalékkal kevesebb nyilvántartott álláskereső van. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan járások Heves vármegyében, ahol radikálisan csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma, azonban még mindig vannak olyan járások, ahol a munkáltatóknak szükségük van több munkavállalóra – részletezte az munkaerő-piac helyzetét Ignácz Balázs. 

Elmondta, hogy a kormányhivatal foglalkoztatási osztályának munkatársai a délelőtt és a délután folyamán is tartottak előadásokat a munkavállalóknak és a munkaadóknak egyaránt. 

A Képzési és Állásbörze előnyei

Barnóczki Béla, a Ledora Plusz Kft. pékség HR vezetője elmondta portálunknak, úgy gondolják, hogy mindenképpen érdemes kitelepülni az állásbörzékre a munkaadóknak, amennyiben minőségi munkaerőt szeretnének találni, nagyobb mennyiségben. 

– A hirdetések és az online jelenlét mellett ez egy jó lehetőség arra, hogy közelebb kerüljünk a munkavállalókhoz. Bár az online világ mellett, hirdetés szempontjából már nem ez a leghatékonyabb módja a reklámnak, de kétségkívül hasznosnak tartjuk az állásbörzéket, hiszen sokkal személyesebb, mint az interneten keresztüli kommunikáció. A munkavállalók itt nem csak egy hirdetést látnak a cégből, hanem arcokhoz és élményekhez tudják kapcsolni a munkakeresést – fogalmazott Barnóczki Béla. 

Hozzátette, hogy munkaadóként és HR-esként azt javasolja a munkavállalóknak, hogy a munkakeresés elkezdése előtt elsőként magukkal legyenek tisztában, azzal, hogy milyen képességeik vannak és azzal, hogy ők maguk mit szeretnének. Ha ebből az alapból indulnak ki és kitartóak maradnak, akkor meg fogják találni azt az állást, ami hosszútávon is passzol hozzájuk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában