Timbersport

2024.09.16. 12:17

Strúbel Bence lett a favágóbajnok

Parádi sportfavágó nyerte a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot.

Tóth Balázs

A parádi Strúbel Bence nyerte a Mátraházán rendezett STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot. A szombati megmérettetést ködös, hűvös időben tartották meg 13 résztvevővel. A bajnokság honlapja szerint a fiatalember három versenyszámot követően az élen állt, s előnyét a továbbiakban is megőrizte, míg mögötte nagy csata volt a dobogós helyezésekért. Az utolsó versenyszámban csak a hat legjobb vehetett részt, Strúbel Bence mögött Bozsó Zoltán végzett a második helyen, míg Hamvasi Ferenc a harmadikon.

A 2024-es STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság dobogósai.
A 2024-es STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság dobogósai, középen Strúbel Bence
Forrás: STIHL, fakitermeloverseny.hu

A verseny honlapjának az immár kétszeres bajnok Strúbel Bence elmondta, egy kicsit sajnálta a Hot Saw-t, mert tudta, hogy akkor is győzni fog, ha kizárják, viszont úgy készült, hogy ettől még egy nagyon jó vágással zárja a versenyt.

- De elsőre nem indult a gép, úgyhogy maradt a pontszerzés. Hetek óta arra készültem, hogy itt ma győzni fogok, örülök, hogy ez sikerült. Elérzékenyülni nem szoktam, most sem tettem, de jó volt újra a dobogó legmagasabb fokán állni egy nemzeti bajnokságon - fogalmazott Strúbel Bence.

A három dobogós kerülhet be a magyar válogatott keretébe is., de erre lemondás esetén még a negyedik helyezett Strúbel Józsefnek is lehet esélye

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában