Roma-magyar

2 órája

A belügyminiszternek is odaítélték a Szebb Jövőért díjat

Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Közhasznú Egyesület idei rendezvényen a béke üzenete került előtérbe. Hatan vehették át a Szebb Jövőért díjat.

Tóth Balázs

Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Közhasznú Egyesület szeptember 20-án a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban tartotta éves díjátadó rendezvényét. Az ünnepségen köszöntő beszédek mellett verses, zenés táncos előadásokat láthattak a meghívottak. A 22. gálán hatan vehették át a Szebb Jövőért díjakat, ebben az évben is széles spektrumon mozgott a kitüntetettek személye az oktatástól az egészségügyön keresztül a gazdaságig terjedt tevékenységük. A kitüntetést odaítélték 2024-ben dr. Pintér Sándor belügyminiszternek, Váradiné Farkas Mária halmajugrai óvodavezetőnek, Brezovcsik Bélának, az MVM Mátra Mélyépítő Kft. termelésvezetőjének, Kis Zsolt Nógrád vármegyei labdarúgó játékvezetőnek, dr. Watti Jezdanchernek, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház osztályvezető főorvosának és Lakatos Mónika előadóművésznek ítélték oda az elismeréseket. Emléklapot kapott Kobezda János, a Gyöngyösi rendőrkapitányság őrmestere és Mihalóczki Tünde, a Csabero Kft. ügyvezető igazgatója.

Hatan vehették ás a Szebb Jövőért díjat a gyöngyösi ünnepségen
Hatan vehették ás a Szebb Jövőért díjat a gyöngyösi ünnepségen
Forrás: Cízmer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Lakatos Zsolt, az egyesület elnöke beszédében a tartós béke fontosságára hívta föl a figyelmet, arra, hogy a gyűlöletnek, az előítéletnek és a háborúnak nincs értelme. Az orosz-ukrán háborúban ártatlan lelkek vesznek oda, az első sorban nem azok vannak, akik előidézték a harcot. Fontos szerepük van a békeszerető embereknek, Lakatos Zsolt szerint Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök a béke mellett van.

Lakatos Zsolt szerint az elmúlt huszonkét évben sok dolog változott a roma-magyar együttélésben, a gyülekezési törvény módosításának köszönhetően a szélsőségesek kevesebb alkalommal tűnnek föl. Javult a roma-magyar együttélés, amely már manapság békés, bár vannak még ma is teendők. Sokkal kevésbé az alapján ítélnek meg valakit, hogy milyen nemzetiségű, a munkája, tudása számít a roma nemzetiségű magyar állampolgároknak is.

Az idei ünnepségre hivatalos volt dr. Pintér Sándor, belügyminiszter és a korábbi alkalommal részt vevő Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, de az árvízi védekezés miatt nem tudtak eljönni. Ellenben beszédet mondott a rendezvényen Pálfy Eörs vezető kormányfőtanácsos, Tirts Tamás, a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói tanácsadója, Horváth János, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője és dr. Weisz Péter kórházi főtanácsadó is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában