Egyházmegye

2 órája

Szépül a bazilika előtti terület a szombati ünnepre + videó

Belül már teljesen megújult az egri bazilika az elmúlt 5 év alatt, a külső burkolatok, az épület körüli rész is megszépült – az utolsó simításokat végzik odakinn.

Szabadi Martina Laura

Szépül a felújított Bazilika előtti terület

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szeptember 28-án délelőtt ünnepi érseki szentmisén szentelik meg a felújított egri bazilikát. Dr. Ternyák Csaba érsek hétfőn bemutatta az 5 évig tartó felújítást, amelynek köszönhetően a több mint 190 éves székesegyház régi-új pompájában tündököl.

Szombatig már csak az utolsó simítások vannak hátra az épületen, intenzívebb munka jelenleg kint zajlik: a tereprendezés elkészül hétvégéig, de az érsek elmondta, szeretnék ha zöld lenne a bazilika környezete, a füvesítés már zajlik, de fákat is szeretnének ültetni. A korábban repedezett aszfaltburkolatot is lecserélték, egy körmeneti út is elkészült. Szombatra hívek, papok és szerzetesek jönnek szerte az Egri Főegyházmegye területéről az egyházmegyei találkozóra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában