Egészségtudatosság

3 órája

A FEJ vetélkedő immár nyolcadszor lesz Gyöngyösön

A Fiatalok az Egészséges Jövőért országos ifjúsági verseny fő célja a jövő nemzedékének egészségtudatos életmódra nevelése. A versenyre november 10-ig lehet jelentkezni a csapatoknak.

Szabó István

November 29-én immár 8. alkalommal rendezik meg a Fiatalok az Egészséges Jövőért (FEJ) országos ifjúsági versenyt, amelynek hagyományosan Gyöngyös ad helyszínt idén is. Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy a Mátraaljáról 2016-ban útjára indított megmérettetés ötletgazdái és szervezői a gyöngyösi orvosfivérek, dr. Watti Rézan, aki jelenleg a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztály szakorvosa és dr. Watti Jezdancher belgyógyász, endokrinológus főorvos, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgató-helyettese. Dr. Watti Rézan az idei vetélkedővel kapcsolatban arról beszélt portálunknak, hogy olyan 3-5 fős csapatok jelentkezését várják november 10-ig két korosztályban–   általános iskolák 5-8. osztályosai, illetve középiskolák 9-13. osztályos tanulói –, akik szívesen összemérik a tudásukat egészségügyi prevenciós témákban. Ezek a drog, a dohányzás és az alkohol káros hatásai, a szexuális úton terjedő betegségek, az elsősegélynyújtás és az alapvető egészségügyi ismeretek. Jelentkezni a F.E.J - Fiatalok az Egészséges Jövőért Facebook-oldalon található linken lehet. A résztvevőknek szánt rengeteg értékes ajándék mellett meglepetéssel is készülnek, üres kézzel senki sem fog távozni a versenyről, tette hozzá dr. Watti Rézan.

A tavalyi, 7. FEJ vetélkedő döntője Gyöngyösön
A tavalyi, 7. FEJ vetélkedő döntője Gyöngyösön 
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– A FEJ célja továbbra is az egészségtudatos életmód népszerűsítése. Azt szeretnénk elérni, hogy a jelenlegi fiatal generáció egészségtudatosabb legyen, és a megszerzett tudásuk által egészségben eltöltött éveik száma magasabb legyen a szüleikénél és nagyszüleikénél. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tanulók értsék az egészséggel összefüggő kérdések fontosságát, az ezzel kapcsolatos beállítódások szilárdak legyenek, s így a jövőben a magyar egészségügyi rendszerre is kisebb teher háruljon – összegezte dr. Watti Rézan.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában