Teremtésvédelem

2 órája

A természettel ismerkedtek az egri gyakorlósulisok

A kirándulásról az intézmény egyik tanulója számolt be. Leírta, hogy növényekkel ismerkedtek, szemétszedő versenyt rendeztek, és még a szarvasbőgést is meghallgathatták.

Heol.hu

Az Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskola közösségi oldalán tette közzé Kövecses Sára 11.a osztályos tanuló élményleírását a parádi erdei iskolában tett kirándulásukról. Sára egy David Attenborough-idézettel kezdi beszámolóját.

Elismerjük vagy sem, végletesen függünk a természettől. Tőle kapjuk életünk minden falatját, minden lélegzetvételnyi levegőnket. A természet a legdrágább kincsünk, ezért meg kell védenünk. Jövőnk attól függ, hogy képesek vagyunk-e most cselekedni.

- Ez az idézet motivált minket is, hogy idén is ellátogassunk Parádra, a Csevice Erdei iskolába, szeptember 18-20 között - fogalmaz a posztban a tanuló.

- Az osztályközösség és három kísérőtanárunk (Gomány Melinda, Mészáros Timea tanárnők, Scheili Zsolt tanár úr) kitalálta, hogy sétáljunk fel a Szent István Csevice kúthoz, és tegyük tisztává mind a kutat, mind pedig az oda vezető utat. Az út alatt a biológiatanárunk különböző feladatokat talált ki az osztálynak. Lefotóztuk a növényeket és az út során talált állatokat, a Google Lens pedig segített ezek felismerésében. Ezt követően 5-6 fős csapatokban szemétszedő versenyt rendeztünk. Az esténk különleges élménye az volt, hogy nagyon közelről hallhattuk a szarvasbőgést - olvasható a posztban.

- Másnap a teremtésvédelmi feladatainkat egy izgalmas kvízjátékkal zártuk, majd az osztály egy része sétálni indult egy közeli cukrászdába. A finomabbnál finomabb sütik erőt adtak nekünk a további feladataink elvégzéséhez. A csütörtök este a beszélgetésről szólt, miközben elfogyasztottunk egy finom pizzát. A parádi kiránduláson nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, és mindemellett sokat tanulhattunk a környezetünkről és egymásról is - foglalta szavakba élményeiket Sára.

A negyedikesek is részt vettek egy erdei iskolai programon, erről az iskola közösségi oldalán Tajti Éva és Krivarics Éva tanítók számoltak be. lerásuk szerint menézték a parádsasvári üveghutát, majd Parádfürdőre mentek, ahol Rákóczi fa legendájáról és a Mária szoborról tartottak kiselőadást. A szállás elfoglalása után a záportározónál tartottak természetismereti előadást. Másnap kzézműveskedtek, kavicsot festettek, játékos feladatokat oldottak meg, majd meglátogatták az Ilona-vízesést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában