Programajánló

3 órája

Az Illúzió Mesterei, gourmet találkozó és LEGO kiállítás vár hétvégén

Izgalmas programokra látogathatsz el a hétvégén Heves vármegyében.

Heol.hu

Káposztás ételek napja Demjénben (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Péntek, október 11.

Gyöngyös: 19 órától tekinthető meg Csányi Sándor Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész Hogyan értsük félre a nőket? című egyszemélyes vígjátékának folytatása a Mátra Művelődési Központban. A népszerű színész ajánlójában a következőket írja: "Ezúttal a munkahelyemen várlak titeket. Elhívtam tizenöt barátomat – véletlenül mindannyiunkat Gusztinak hívnak –, hogy mondják el, mit gondolnak a gyereknevelésről, a házasságról és minden másról. Például van-e élet a szülés után, vagy meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, ha egy fiatal lánnyal beszélgetnek, vagy egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzátok? Meg lehet-e csalni valakit véletlenül, továbbá létezik-e vasárnapi ebéd húsleves, rántott hús és gyomorgörcs nélkül, illetve, hogy jobb ember lesz-e valaki, ha sokat mondják neki?"

Eger: Nincsen szándékom megérkezni című kiállítás kezdődik 17:00 órakor a Kepes Intézetben. Noon Azaki kiállítása: válogatás az elmúlt húsz év munkáiból.

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Forrás: visiteger.com

Szombat, október 12.

Eger: 16:00 órától a Harlekin Bábszínházban A padlás, bábjáték formában. Félig mese, félig musical. Félig ismerős, félig mindig új. Félig a Témüllereké, akiknek a szíve vak; félig a szellemeké, akiket csak az láthat meg, akinek a szíve tiszta, mint a gyermekeké. Félig elvarázsol, másfelől meg izgalomban tart. Félig emberek, félig meg bábok. És egészen lenyűgöző!

  •  20:00 órakor az egri Broadway Monkey színpadán játszák a Depeche Mode legnagyobb slágereit.
  • Bor-dalok Fesztivál lesz Egerben  10.00-tól 14.00 óráig 10 kórus lép fel a Bartakovics Béla Közösségi Házban. 15.00-től 17.00 óráig „A BOR útja”  című szüreti dalos felvonulás következik a városban. Útvonal: Minaret – Várvédők tere – Gárdonyi Géza tér – Széchenyi utca – Dobó tér – Kis Dobó tér – Bárány utca – Cifrakapu tér. 18.00-órától pedig Cifra Hóstyai Bál lesz.
A Bor-dalok Fesztivál plakátja
A Bor-dalok Fesztivál plakátja
Forrás: visiteger.com

Egerszalók: 25 éve mutatta be a Gárdonyi Géza Színház Szegvári Menyhért rendezésében Pamela Gems: Piaf című zenés játékát, a címszerepben Nádasy Erikával. A jubileumi emlékelőadáson az egyszemélyes változatot láthatjuk, amelyben elhangzanak a legismertebb és legkedveltebb Piaf dalok. Az előadást élő zenével kíséri Nagy Zoltán (zongora) Baran Gzegorz (tangóharmonika) Takács Balázs (gitár) Ágoston Ottó (dob). Az előadással emlékeznek a rendezőre, Szegvári Menyhértre végső nyughelye közelében - ez indokolja a rendhagyó helyszínt, amely ugyanis a temető. Az előadás 17:00-tól kezdődik. 

Sarud: Ez a nap a kukorica körül forog majd, legyen szó vetélkedésről, játékról, kézműves alkotásról vagy akár a gasztronómiáról! Kukorica Fesztivál Sarudon a Ligetben. A programok 10 órakor kezdődnek.

Vámosgyörk: 15 órától hallgatható meg a Pénzügyőr Zenekar Kamaraegyüttesének koncertje a helyi Mindenszentek-templomban. A műsorban Bach, Haydn, Mozart, Donizetti, Bizet, Ravel és Bartók Béla művei csendülnek fel. Az ingyenes programot a Vámos Települések Szövetsége szervezi. 

Demjén: 13:00 órától a Káposztás Étkek Napja várható Demjénben. Többek között lesz stand up, borbemutató és borkóstolás.

Káposztás étkek napja
Káposztás étkek napja
Forrás: visiteger.com

Vasárnap, október 13.

Eger: Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Egerbe! A Gárdonyi Géza Színházban 14:00 illetve 18:00 órakor lépnek színpadra. 

Mátrafüred: XXXV. Mátrafüredi Ásványbörze a Mátra Erdészeti Technikumban. Ásványok, ásványékszerek, csiszolatok, fosszíliák, meteoritok várják az érdeklődőket.

Karácsond: A községben megrendezik a Karácsondi Október - Fesztet. 13 órakor kezdődik a káposztás ételek főzőversenye. 14 órától a helyi óvoda, majd az általános iskola műsora következik. A Ride Show Dance, majd a Fitt Kriszti Tánciskola bemutatóját Delhusa Gjon, utána pedig a Bon-Bon együttes koncertje követi. 18 órától az Anonym Rock Band élő koncerten lép a közönség elé. 

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Forrás: gyongyos-matra.hu

Több napos programok:

Felsőtárkány: Olasz gourmet találkozó lesz, amelynek helyszíne a Felsőtárkány Faluház és udvara, valamint parkolója - A Kappu plusz Cafe Bar. A város a nápolyi pizza, a desszertek és a hamisíthatatlan olasz életérzés fellegvárává válik két napra. Az esemény házigazdái, gasztro-királyai: Damu László világbajnoki hetedik helyezett pizzamester, akit 2024-ben Nápolyban a világ 100 legjobb pizzamestere közé választottak. Wolf Tamás mestercukrász, a Wolf Tamás Cukrászakadémia alapítója, aki a világ számos pontján dolgozott személyi cukrászként, valamint séfként. Koch Kristóf főszervező, örökmozgó barista, ínyenc, a minőségi és emberközpontú vendéglátás elkötelezett híve. A program részletei itt olvashatóak.

Eger: 15 esztendős az Összhang Egyesület, amely pénteken és szombaton tart utoljára programokat. Az érdekes előadások Facebook-eseményeit ezen a linken érhetitek el: 15 éves az Összhang Egyesület (visiteger.com)

Gyöngyös: 9:00-16:00 egyedi LEGO alkotásokból nyílik kiállítás a Mátra Művelődési Központban. A kiállításon látható lesz egy modern város működő vonatokkal, mozgó részletekkel, amelyeket a látogatók indíthatnak el kapcsolókkal. Akiket a mesés témák érdekelnek, humoros jelenetekkel, mese- és szuperhősökkel találkozhatnak. A történelmi diorámák az őskortól az újkorig kalauzolják el az érdeklődőket. A látogatók találkozhatnak az építőkkel is, akik érdekességekkel szolgálnak az alkotásokról­, vagy épp szakmai segítséget nyújtanak a legó kedvelőinek. A játszósarokban Duplo-kockákkal és Technic-gépekkel tölthetik az időt a kiállításra érkezők. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában