Családi hangulatban

3 órája

Az Október-Feszt nem hagyományos esemény volt Karácsondon

A fesztivál eredeti időpontjában többnapos esőzés volt, ezért lett a Szeptember-Fesztből októberi vigasság. Az eseményen részt vett a testvértelepülés, Szlovákgyarmat küldöttsége is.

Szabó István

Vasárnap rendezték Karácsondon az Október-Feszt eseményeit az önkormányzat szervezésében. Földi Csaba polgármester arról beszélt portálunknak, hogy egy nem hagyományos rendezvényről van szó, mint például a kétévente megszokott szüreti nap. Mivel ez utóbbi idén nem volt esedékes, ezért a vasárnapi fesztivált eredetileg Szeptember-Feszt elnevezéssel az elmúlt hónapban tartották volna, de az épp akkori, napokon át tartó jelentős esőzés miatt el kellett halasztaniuk, tette hozzá a polgármester. 

Az Október-Feszt eseményeivel telt a vásárnap Karácsondon
Az Október-Feszt eseményeivel telt a vásárnap Karácsondon 
Forrás: Címer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A vasárnapi megrendezést ugyan nem tartottuk a legszerencsésebb időpontnak, de kapóra jött, hogy erre a napra esett a szlovákiai testvértelepülésünk, Szlovákgyarmat küldöttségének korábban elhatározott karácsondi látogatása. Az ősz előrehaladtával, a későbbiekben már nem lehetett kockáztatni szabadtéri rendezvényt. Vasárnap lévén most utcabál se került a programba. Felmerült ugyan az ötlet, hogy előtte, szombat este tartsuk, de akkor egy, már augusztusban megszervezett élőzenés bál zajlott a községben. Így maradt volna a vasárnap este, de ezt nem tartottuk célszerűnek. Ilyenkor a kollégista középiskolás diákok, egyetemisták már elutaznak a községből, a felnőttek pedig másnap reggel munkába indulnak. Mindezekkel együtt úgy gondolom, hogy egy jókedvű, családias hangulatú napnak mindenképpen megfelelt ez az alkalom is – összegezte Földi Csaba. 

A Karácsondi Október-Feszt délelőtti focibajnoksággal indult az iskolai sportpályán. A délutáni megnyitón Földi Csaba mellett Denisa Árvayová szlovákgyarmati polgármester is köszöntötte a résztvevőket. A helyi óvoda, illetve az általános iskola műsora következett ezután. A Ride Show Dance, majd a Fitt Kriszti Tánciskola bemutatóját Delhusa Gjon, utána pedig a Bon-Bon együttes koncertje követte, végül pedig az Anonym Rock Band élő koncerten lépett a közönség elé. A zenés, táncos előadások közben a vállalkozó szelleműek lángosevő-, illetve sörivóversenyen mérkőzhettek meg egymással. A gyerekek számára ingyenes ugráló játéksziget, négyasztalos trambulin mellett az elmaradhatatlan hajfonás, arcfestés, csillámtetoválás nyújtott örömteli időtöltést. Aki megéhezett, megkóstolhatta a helyi idősklub tagjainak főztjét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában