Programajánló

2 órája

Egri Kamaraopera Fesztivál, Erőművek Éjszakája és halloween bulik várnak a hétvégén

Rengeteg esemény várja az érdeklődőket a hétvégén Heves vármegyében.

Heol.hu

Október 25., péntek

Gyöngyös: Nirvana, Kurt Cobain emlékest 18.00 órától a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. 30 éves a Nirvana legendás akusztikus koncertje.

Nirvana emlékest
Nirvana emlékest
Forrás: vsvk.hu

Hatvan: Lámpás felvonulás veszi kezdetét 17.00-tól a Kossuth téren. A Dalvarázs Show Kórus örvendezteti meg a vendégeket. A Grassalkovich-kastélyban lesz a vacsora.

Lámpás felvonulás
Lámpás felvonulás 
Forrás: programturizmus.hu

Nagyvisnyó: Jelmezes halloween party lesz 17 órától 20 óráig az Általános Iskolában.

Eger:  09:00 és 14:00 óra között a Civil Közösségek Házában olyan interaktív szabadtéri játékokat kínál a hungarikum játéktér, amelyek ötvözik nemzeti hagyományainkat az innovatív megoldásokkal. A hungarikumok, a nemzeti értékek mellett előtérbe kerülnek Heves vármegye térség értékei, különlegességei. A program ideális családok számára, hiszen nemcsak a különböző életkorú gyerekeknek, de a felnőtteknek is remek időtöltést nyújt.

Rémparádé a Forrásban
Rémparádé a Forrásban
Forrás: visiteger.com
  • Történelmi pop-up képeslap készítés lesz a Várműhely és Apródiskolában 11 órától. Nemzeti festőink szívügyüknek tekintették a sorsfordító magyar történelmi események megjelenítését. Pop-up képeslapokat lehet majd készíteni egyszerű technikával: térbe helyezni a régmúlt legendás alakjait, hogy más szemmel nézzük a világot! A magyar történeti festészet kiemelkedő alkotásainak segítségével elevenednek meg múltunk hősei, majd a közösen elkészített tárgyakon játékos formában kelnek ismét életre.
  • Kézműves foglalkozást terveznek 9:00 és 14:00 óra között a Civil Közösségek Házában. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon az ősz színeivel várják az iskolásokat. Gyöngyfűzés, karkötőkészítés, mézeskalács-díszítés, szívecskék, lovacskák díszítése, gyékényszövés, faliképkészítés, ajándéktasak-készítés, palóc „párnavarrás”, zsinórsodrás, ajándéktárgy-készítés.
  • 11:00 és 18:30 óra között tartják az Erőművek Éjszakáját az egri fűtőműben. A rendezvénysorozat keretében izgalmas programokkal várja látogatóit az Eger MJV Önkormányzatának tulajdonában álló EVAT Zrt. Fűtőműve, ahol a tudomány, a művészet és a játék találkozik. Az esemény célja, hogy közelebb hozza a közönséget az energia világához, bemutatva a fenntarthatóság és a környezettudatosság fontosságát. A részletes program itt olvasható: https://visiteger.com/programok/osszes/eromuvek-ejszakaja-egerben 
Erőművek Éjszakája Egerben
Erőművek Éjszakája Egerben
Forrás: visiteger.com

Október 26., szombat

Noszvaj: Borvacsora a Magtár Fogadóban. Havi egy vagy két alkalommal különleges borvacsorákra várják a vendégeket az adott hónap jeles napjaihoz kapcsolódóan. Az ételeket Bucsek András és csapata készíti. 

Poroszló: Kemencés Szombat lesz Poroszlón. Hagyományos ételek, különleges gasztronómiai program a Tisza jobb partján! Kemencés és bográcsban készült ételek kóstolóival várják a kedves vendégeket a poroszlói kemencés portákon, több helyszínen.

Hatvan: 17:00 és 21:00 óra között halloween lesz a Hatvani Vadasparkban. A park átváltozik egy igazi halloween-i csodavilággá, ahol kicsik és nagyok is megtalálják a maguk rémséges örömeit.  A programok közt szerepel tökfaragás és díjazzák a legrémisztőbb jelmezeket. DJ Soma biztosítja a hangulatot, úgyhogy készüljetek egy igazán pörgős halloween-i bulira! 

  • 10:00 és 16:00 óra között tartják a hungarikumok napját a Kossuth téren. A rendezvényt 9:30-kor A fa lelke című kiállításmegnyitóval nyitják, majd Sági Szilárd "Gasztrokibic" látványfőzését tekinthetik meg az érdeklődők. Továbbá a nap folyamán hungarikumokat árusító standok mellett hagyományőrző csoportok bemutatói lesznek és részt vehetnek kézműves foglalkozáson is.

Gyöngyös: 20:00-tól Ismerős Arcok & Papp Gyula jubileumi turné lesz a Fő téren. 

Pétervására: 13:30-tól Őszi kavalkád eseménysorozat várható Pétervásásra főterén. Interaktív gyermekműsorral szórakoztatják a legkisebbeket, fellép a Moodgarden zenekar valamint Balázs pali az elmúlt 27 év legnagyobb slágereivel.

 Őszi kavalkád
 Őszi kavalkád
Forrás: visiteger.com

Eger:  I. Eger Bringapark Kupa kerékpár versenyt tartanak 8:00 órától az Ifjúság utca 9. házszám alatt.

I. Eger Bringapark Kupa kerékpár verseny
I. Eger Bringapark Kupa kerékpár verseny
Forrás: visiteger.com
  • 11:00 és 16.00 között a csoda a Te kezedben van! – interaktív cirkuszi produkció látható a Kepes Intézetben. A helyszínre érkező látogatók kipróbálhatják a cirkuszi eszközöket, és részévé válhatnak a cirkuszi varázslatnak. Az interaktív élmény lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők megtanulják e művészet alapjait, felismerjék képességeik határait és aktívan bekapcsolódjanak az előadás folyamatába, ezáltal pedig egyedülálló testi és szellemi, művészi és gyakorlati ismeretekkel gazdagodjanak.
  • 20:00-tól halloween party lesz az Oszmán Rendezvény Sátorban. Készülj egy rémisztően jó estére, ahol a zene dübörög, a táncparkett izzik, és a legkreatívabb jelmezekkel találkozhatsz!
    Csatlakozz egy igazi Halloween bulira, ahol a borzongás garantált!
  • 21.00-tól The Feelgood koncert lesz a Bíborosban.
  • Szikra László önálló estje látható 19:00-kor, amelynek helyszíne: Bródy Sándor utca 3. Szikra László interaktív humorestje érkezik hozzánk! Ha szereted a spontán, pörgős poénokat és a közönséggel való aktív kapcsolatot, akkor ez az este Neked szól! 

Október 27., vasárnap

Eger: Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Háztűznéző című darabja látható 15.00-tól a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

  •  Kísérteties Halloween Party a Tűztorony Játszóházban 16:00 és 20:00 között. Éld át Te is a múmia elől való menekülés vérfagyasztó izgalmát, az elgurult szemgolyók keresésének kétségbeesett lázát, élvezd a tűzzsonglőr által elhozott tűz erejének fényét és játékát, a bűvész varázslatos előadását, valamint a virtuális világ rejtett oldalát. Készen állsz, hogy bejárd a sikolyok völgyét és megtaláld az elrejtett édességet?

Több napos programok:

Gyöngyös: Elképesztő halloween-i hétvége vár mindenkit a Gyöngyösi Állatkertben. Várják az otthon kifaragott versenytököket, amelyeket kiállítanak majd és a legszebbeket I-II-III. helyezettként értékes nyereményekkel díjazzák! Halloween-i jelmez verseny: Minden jelmezben érkező gyermek csoportos kedvezményes jegyáron látogathatja az állatkertet szombaton és vasárnap napközben. Reflektorba kerülnek az állatkert csúcsragadozói. A halloweeni látványetetések alkalmával a megszokottól eltérő módon kínálják fel a ragadozók vacsoráját, előtérbe helyezve  a naturális táplálkozási szokásaikat és annak megjelenítését.
Eger: Pénteken, 17:00 órától kezdődik az Egri Kamaraopera Fesztivál programsorozata az Agria Park Bevásárlóközpontban egy meglepetés-operával. Legendás történetekkel, szerzőkkel és előadásokkal találkozhatnak ezen a hétvégén Egerben. Gyerekopera, jazzopera, élőfilm-opera, kortárs mono-operák, korhű barokk opera szerepel a gazdag kínálatban, köztük két ősbemutató és egy magyarországi bemutató is. További részletek az eseményről.

Az Egri Kamaraopera Fesztivál programsorozata
Az Egri Kamaraopera Fesztivál programsorozata
Forrás: visiteger.com
  • Zászlómegálló címen nyílik kiállítás és interaktív játék az egri várban, pénteken. Az ismeretterjesztő kiállítás közelebb hozza a látogatókhoz a kortárs zászlók színes világából az Európai Unió országainak zászlóit. Bemutatja a zászlóhasználat történetét, hátterét és szabályait, valamint a zászló funkcióit típusok és fajták szerint. A lobogókat zászlócsaládonként csoportosítva tárja a látogatók elé, melynek segítségével a vexillológiába, tehát a zászlókkal foglalkozó tudományba is bepillantást kaphatnak az érdeklődők. 
  • Múzeumok standja – Vidd magaddal a múzeumok kincseit! című programsorozat veszi kezdetét a Dobó István téren. A Múzeumok standján a múzeumboltokban fellelhető ajándéktárgyak közül válogathatnak a látogatók. Olyan különleges kreatívipari termékeket lehet megvásárolni, melyeket a múzeumok gyűjteményei inspiráltak, így, ha nem is műtárgyakként, de hordozzák a múzeumok által őrzött értékeket, szépséget, melyeket a vásárlók hazavihetnek otthonunkba. Egy hűtőmágnesről ránk köszönhet Munkácsy Mihály, az iskolában Rippl-Rónai segítheti a jegyzetelést, az ebédlőasztalon a háromszéki motívumokban gyönyörködhetünk, ha esik az eső, régi balatoni képeslapok védenek minket, a vásárlásokra pedig elkísérnek bennünket a magyar népmesék. A család minden tagja megtalálja a neki való tárgyakat, társasjátékok, kifestőkönyvek, ékszerek, praktikus használati tárgyak és egyedi reprodukciók várják az érdeklődőket. Izgalmas műtárgyakból digitális bemutató is készül a látogatóknak, hogy kedvet csináljon a múzeumok felkereséséhez. 
  • A Magyar Menyasszony pavilon egy interakciós tér, ahol a nagy kiállítás interaktív installációi mutatkoznak be az egri várban. Két analóg installáció, a közönségkedvenc pártapróba (három népviselet menyasszonyi fejdíszei) és a szalagerdő (száz házassághoz kötődő magyar szó és magyarázatai) keretezik a Magyar Menyasszony online gyűjteményét bemutató digitális interaktív vetítést. A pavilonnal egy napra egy digitalizálóállomást üzemeltetnek be, ahová 10.00–18.00 óra között hozhatja a közönség a család esküvői fotográfiáit, amelyeket beszkennelnek és feltöltenek az adatbázisba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában