Esküt tettek, megalakultak

9 órája

A füzesabonyi polgármester harmadik ciklusában is a város fejlődéséért dolgozik

Október 14-én tartotta alakuló ülését Füzesabony képviselő-testülete, mely fórumon az október 1-től hivatalban lévő testület tagjai letették az esküt. .A járási székhelyen a június 9-ei helyhatósági választáson a szavazópolgárok ismét Nagy Csabát választották meg polgármesternek, aki immár harmadik ciklusát kezdi meg városvezetőként. A képviselő-testületnek 6 Fidesz-KDNP-s és két független tagja lett. A füzesabonyi alakuló ülésen Nagy Csaba beszélt terveiről.

Sike Sándor

Hétfői füzesabonyi alakuló ülésén a grémium tagjai – azt követően, hogy a helyi választási bizottság elnöke, Baros Béláné tájékoztatást adott a választás eredményéről – az önkormányzati képviselők és a polgármester letették az esküt. 

Nagy Csaba polgármester letette az esküt a füzesabonyi alakuló ülésen
Nagy Csaba polgármester letette az esküt a füzesabonyi alakuló ülésen
Forrás: Beküldött fotó

Nagy Csaba az ülésen ismertette polgármesteri programját. Ebben egyebek között a városvezető azt hangsúlyozta, hogy tudható róla: mindig csapatban gondolkodik. A most megfogalmazott céljait is ez a szemlélet határozza meg. A legfőbb cél természetesen továbbra is Füzesabony fejlődése és egy élhető város létrehozása. 

Az alakuló ülésen számolt be terveiről a polgármester

A programbeszédében Nagy Csaba a terveire példaként hozta fel a Zöld várost, mely az északi városrészen folytatódik az elnyert egy milliárd forintból. Vázolta a képviselők előtt és ígéretet tett arra, hogy megvalósul a Hősök út felújítása, P+R parkolók jönnek létre. Megújul a Szabadság és a Turul út kereszteződésének környezete, az emlékmű és a park is, valamint vizesblokkot alakítanak ki. Pályázati támogatásból megújítják a sportpálya futókörét és egy sportparkot létesítenek. Az ipari park bővítése sem maradhat ki a sorból, illetve a kamerarendszer kiépítése sem. Elmondta: tervezik a könyvtár és a hivatal épületének felújítását, valamint továbbra is támogatják a civil szervezeteket.

– Az elmúlt 5 évben  5,6 milliárd forint értékű fejlesztést sikerült megvalósítanunk. Ezekben az években hosszas előkészítés után megkezdődtek az önkormányzati nagy projektek kivitelezési munkái, továbbá jelentős humán erőforrás fejlesztési programok is zajlottak, melyekben többek között kulturális rendezvények megszervezésére, vagy éppen gyermekek táboroztatására, úszás oktatásra nyílt lehetőség – fogalmazott Nagy Csaba.

Szavai szerint az eredmény mindenki számára látható: rendezett és hangulatos belváros, felújított belterületi utak, kerékpár út Szihalomig, dinamikusan fejlődő ipari park. Új bölcsőde várja a kicsiket az északi városrészen, megújult a szakrendelő és látványos átalakuláson ment át a sporttelep is.

– De nem dőlhetünk hátra, tovább folytatjuk Füzesabony fejlesztését. A következő években az „Élhető város” projektben teljes hosszában felújítjuk a Szabadság utat, gépjármű parkolókat alakítunk ki a vasút szomszédságában. A Kerecsendi úttal párhuzamosan járdát és kerékpárutat építünk, mellé fasort ültetünk és padokat helyezünk ki. A belterületi utak rekonstrukciója sem áll le: új burkolatot kap a  Maklári, a Szentkorona és  Kinizsi út, és kiszélesítjük a Hősök utat – mondta.

Emlékeztetett arra is, hogy az épített környezeten túl fontosak a nyugodt és békés mindennapok is. A helyi közéletben az építő vitáknak igen, az egymás elleni acsarkodásnak továbbra sincs helye. 
– Fokozottan odafigyelünk az idősekre, és minden feltételt igyekszünk biztosítani gyermekeink számára a teljes élethez. Továbbra is kiemelten támogatjuk a városban működő civil szervezeteket és a közösségi rendezvényeket. 

A képviselő-testület tagjai

Juhász Sándor, Kovácsné Szűcs Noémi, Molnár Richárd, Sipos Attila, Szabó Sándor, Valyon István, Veres Attila, Veres Péter.

A továbbiakban szavaztak a polgármester illetményéről és költségtérítéséről, majd Molnár Richárdot választották – ismét – alpolgármesterré. A testület módosította a szervezeti és működési szabályzatot, valamint annak mellékletében szereplő hatásköri listát is módosította. Testületi döntést követően a polgármesteri hivatal SZMSZ-e is változott.

Az alakuló ülésen megválasztották az önkormányzat állandó bizottságának elnökeit, választott tagjait és nem képviselő bizottsági tagjait, valamint a tanácsnokokat is.

Felálltak a bizottságok, tanácsnokot is választottak

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke lett Veres Péter, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökévé választották Valyon Istvánt, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke lett Kovácsné Szűcs Noémi. Kulturális tanácsnoknak választották Sipos Attilát.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában