Megemlékezés

2 órája

Hatvanban a Sztehlo Gábor téren emlékeztek 56 hőseire

A Damjanich János szakközépiskola diákjainak műsorát követően koszorúzással emlékeztek az 1956-os forradalomra Hatvanban, a Sztehlo Gábor téren álló 56-os emlékműnél.

Heol.hu

Hatvanban megemlékeztek 56 hőseire

Forrás: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

A mai nap szent ünnep számunkra, az elnyomó hatalmakkal szembeni ellenállás mementója - kezdi Facebook bejegyzését Horváth Richárd, Hatvan polgármestere. A magyarok elkötelezettsége a szabadság iránt, a tény, hogy nemzetünk szabadságát mindenkor még a magyar életeknél is fontosabbnak tartottuk, valamiféle fundamentuma, tartópillére lett a magyarság identitásának. 

– Minden év október 23-án felidézzük az akkori magyar hősök áldozatát, szembe nézünk az általuk ránk ruházott felelősséggel, valamint hálát adunk azért, mert nem féltek akár életüket is feláldozni a remélt szabadságért! – fogalmazott.

Kiemelte, ezt várják el tőlünk a harcokban elesett magyarok ezrei, a forradalom következményeként nyugatra menekültek százezrei, valamint a tömegesen bebörtönözött és kivégzett magyarok emléke!

Isten óvja az `56-os magyar hősöket, Isten óvjon minden szabadságszerető magyart és városunk minden lakosát - írta a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában