Köztisztaság

2 órája

Ingyenes zsákok igényelhetők a közterületi zöldhulladéknak Gyöngyösön

A lakókat az ingatlanaik körüli zöldterületek gondozásában segíti az önkormányzat. A zsákokat október 14-től lehet átvenni.

Szabó István

Ingyenes, lebomló zsákokkal segíti a közterületi zöldmunkákat a gyöngyösi önkormányzat, adta hírül a városháza. Közlésük szerint a zsákokat október 14-től lehet átvenni.

Gyöngyös képviselő-testületének 25/2000. (V.22.) önkormányzati rendelete értelmében az ingatlantulajdonos köteles legalább 5 méter szélességben az ingatlana körül lévő zöldterületet gondozni. Az önkormányzat lebomló zsákokkal segíti az őszi közterületi zöldmunkákat, a közterületi fák leveleinek gyűjtését. Az összegyűjtött faleveleket és egyéb zöldhulladékot a közszolgáltató szállítja el a lakossági zöldszállításra meghirdetett időpontokban. A közterületi zöldmunkákhoz és falevelek gyűjtéséhez szükséges lebomló zsákok iránti igényt telefonon a 37/769-110-es számon, vagy e-mailben a [email protected] címen lehet jelezni. Társasházak számára a közös képviselő igényelhet zsákokat. A zsákokat a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Fő tér 13. szám alatti ügyfélszolgálatán lehet átvenni október 14-től – áll a gyöngyösi városháza közleményében.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában