Megállapodás

2 órája

Kínai tudományos intézettel működik együtt az egri egyetem

A két intézmény közös kutatási tevékenységeit készíti elő a megállapodás.

Heol.hu

Kínai tudományos intézettel működik együtt az egri egyetem

Forrás: Nagy Adrienn / Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre látogatott Henan, Kína harmadik legnépesebb tartományának delegációja. Az eseményen dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, rektor és dr. Liu Quanyong, a Henani Tudományos Technológiai Intézet alelnöke aláírtak egy együttműködési megállapodást, amely a két intézmény közös kutatási tevékenységeit készíti elő – írja az egri egyetem honlapján.

A delegációt az egyetem rektora dr. Pajtókné dr. Tari Ilona köszöntötte.
– Ez a közös munka megteremi a mostani együttműködés lehetőségét, mely magában hordozza közös szervezésű konferenciák és publikációk lehetőségét, de oktatói és hallgatói csereprogramok indítását is tervezzük – emelte ki dr. Pajtókné dr. Tari Ilona.

A delegáció nevében Mr. Kong Changsheng a Kínai Népi Politikai Konzultatív Konferencia, Henan tartományi bizottságának elnöke elmondta, reméli, hogy a kínai és a magyar kutatók közös munkája sikeres lesz, majd kitért arra a tervezett közös tudásközpontra, amely az adatvezérelt mezőgazdasági környezettudományokra összpontosít majd. Ezeknek a jövőbeni céloknak az alapja a most megkötött együttműködési megállapodás– tette hozzá a bizottság elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában