Felhívás

2 órája

Megoldódik a temetőbe járó vadak problémája Felsőtárkányban

Bekerítik a temetőt Felsőtárkányban. Közösségi munka lesz, erre hív a település polgármestere.

Szabadi Martina Laura

Bejárnak a vadak a temetőbe

Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Megérkeztek a temetői kerítés építéséhez szükséges anyagok – tájékoztatott dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere, aki egyúttal felhívást is közzétett, az építést ugyanis közösségi munka keretében szeretnék megvalósítani.

Közösségi munka szerveződik Felsőtárkányban. A fotón: Szepesi Ádám és dr. Juhász Attila Simon
Közösségi munka szerveződik Felsőtárkányban. A fotón: Szepesi Ádám és dr. Juhász Attila Simon
Forrás: Dr. Juhász Attila Simon/Facebook

– A temető kerítésének építéséhez segítséget szeretnénk kérni, ezért társadalmi munkát szervezünk! Október 26-án, szombaton reggel 8 órakor a temetői parkolóban lesz a találkozási pont. Előre az [email protected] e-mail címen vagy 36/314-510 telefonszámon tudják jelezni a részvételt azok, akik szeretnének segíteni. A munkához forró teát, szendvicsebédet és munkavédelmi kesztyűt biztosítunk, de kérjük harapófogót mindenki hozzon magával! – részletezte a polgármester.

A temető bekerítésére azért van szükség, mert folyamatosan bejárnak a vadak. Az őzek és szarvasok sírok között legelnek és a virágokat, koszorúkat is megrágják. Erre többen is panaszkodtak, kegyeletsértőnek érzik az elhunytak rokonai. Szepesi Ádám képviselő ezért tavasszal a lakossághoz fordult és kérdőíven kérte ki a véleményüket, hogy szeretnének-e kerítést a temetkezési hely köré. A véleménnyilvánítás nyomán pedig elkezdték szervezni a beruházás megvalósulását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában