A legidősebb domoszlói

3 órája

Mari nénit a 100. születésnapján köszöntötte a polgármester

Bistucz Istvánnét, a legidősebb domoszlói lakost Paulenka Richárd kereste fel jókívánságaival. Mari néni a korát meghazudtoló fizikai és szellemi állapotban van.

Szabó István

Kedden 100 éves nénit köszöntött otthonában Paulenka Richárd domoszlói polgármester. A néni állandó lakhelye Domoszló, de jelenleg – korára való tekintettel – családja körében, Markazon él, közölte a községvezető. Bistucz Istvánné Mari néni 1924. szeptember 6-án született.

Paulenka Richárd köszöntötte a 100. születésnapja alkalmából Bistucz Istvánné Mari nénit
Paulenka Richárd köszöntötte a 100. születésnapja alkalmából Bistucz Istvánné Mari nénit 
Forrás: Richárd Paulenka/Facebook

Domoszló önkormányzata és képviselő-testülete hosszú évek óta nagy hangsúlyt fektet arra – részletezte Paulenka Richárd –, hogy az Idősek világnapja alkalmából a településünkön élő szépkorú lakosságot külön ünnepség keretein belül köszöntse. A szűkebb és kicsit tágabb környezetünkben vannak azonban olyan állandó domoszlói lakhellyel rendelkező szépkorú emberek, akik korukból vagy egészségi állapotukból adódóan nem tudnak megjelenni a számukra rendezett eseményen. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél több, köztünk élő szépkorú lakótársunkat köszönteni tudjuk. Ez fokozottan igaz akkor, ha valaki kerek évfordulót ünnepel. Akkor meg még inkább fontos és elmaradhatatlan a köszöntés, ha Domoszló legidősebb lakójáról van szó. 

– Mari néni korát meghazudtoló fizikai és szellemi állapotban van, és nagyon örült a látogatásnak. A hallása már nem a régi és arra panaszkodik, hogy a térdei már nem elég erősek az aktív mozgáshoz. Nyugodt napjai kiegyensúlyozottan, sok pihenéssel telnek. Lánya, Belkovics Vilmosné Erzsike néni minden nap frissen készült ebédet és az elmaradhatatlan desszertet teszi az asztalra, az édesanyja elvárása szerint. Mari néni! Örülünk, hogy láttuk. Örülünk, hogy jó egészségnek örvend és boldogságban él szerettei körében! Maradjon ez így még sokáig! Boldog születésnapot és nagyon jó egészséget kívánunk! – fogalmazott Paulenka Richárd.

A vendéglátóknak is kedveskedett a polgármester emléklappal és egy üveg pezsgővel, hiszen 50 évvel ezelőtt, 1974. június 1-jén, Domoszlón kötött házasságot Belkovics Vilmos és Bistucz Erzsébet, Mari néni lánya. Paulenka Richárd szeretettel gratulált, és még nagyon sok, együtt töltött, boldog évet kívánt Erzsike néninek és Vili bácsinak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában