Top plusz

1 órája

Ötven millió forintból újulhat meg Nagytálya "fő útja" az év végéig

Portálunk munkatársa a Nagytálya, Maklár találkozási pontjától induló nagytályai Petőfi utat járva tapasztalta, hogy az útburkolatot a patakhídtól a temető irányába tartó részen az első – Dózsa György utcai – útkereszteződésben munkagépek felmarták, majd pár nap után már új aszfaltfelülettel látták el. Kiderült: az egész útszakasz megújul majd az év végéig.

Sike Sándor

Nagytálya önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatási rendszer keretében megjelent „Belterületi utak fejlesztése” című felhívásra – tudtuk meg Orosz József polgármestertől. 

A „Nagytálya, Petőfi  utca felújítása” című projekt megvalósításához 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a település. A fejlesztés forrását az Európai  Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt célja Nagytálya belterületén az úthálózat fejlesztése. A támogatás segítségével a Petőfi Sándor utca aszfalt burkolatának felújítása történik meg a Napsugár utca és Dózsa György utca közötti szakaszon. 
– A támogatásnak köszönhetően mintegy 508 méternyi út újul meg, hozzájárulva a biztonságosabb közlekedési feltételekhez az érintett utcában – olvasható a polgármesteri közlésben. 

Technikailag ez azt jelenti, hogy megújul a Petőfi S. utca – 292 helyrajzi szám és 365 hrsz. között – 6,0 m szélességben és 504,20 méter hosszban. A felújítandó kétoldali padkán fél-fél méter szélességben, 10 centiméter vastagságban megerősítés is készül. 

– A beruházás megvalósításával a település központi elhelyezkedésű, egyik legforgalmasabb útja  újul meg, így az útszakaszon található közintézmények elérhetősége, és a közelben található  lakóterületekkel való kapcsolat javul, a belterületi úthálózat minősége fejlődik – áll a polgármesteri közlésben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában