Társadalmi Vállalkozások Napja

2 órája

Nyitrai Zsolt: növelni kell a társadalmi vállalkozások ismertségét

A társadalmi vállalkozások kulcsfontosságú szereplői a fejlődő gazdaságoknak - áll a Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciója MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Heol.hu

A Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciója idén is megrendezte a Társadalmi Vállalkozások Napját - írták, kiemelve, hogy a rendezvény találkozási és bemutatkozási lehetőséget biztosított azoknak a hazai társadalmi vállalkozásoknak, amelyek társadalmi, kulturális és környezetvédelmi célok megvalósulását segítik elő.

A közlemény szerint Mészáros Andrea, a Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciójának újraválasztott elnöke az eseményen három megvalósítandó feladatra hívta fel a figyelmet: legyen koordinátoruk a társadalmi vállalkozásoknak az államigazgatáson belül, készüljön el a szociális gazdaság nemzeti stratégia és vezessék be a társadalmi vállalkozások hazai minősítési rendszerét.

Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára - a közlemény szerint - beszédében azt hangsúlyozta, hogy a társadalmi vállalkozások jelentősége nem csupán a társadalmi szerepvállalásukban rejlik, hanem a növekedés és befogadás szempontjából kulcsfontosságú szereplői a fejlődő gazdaságoknak.

Olyan szervezetek, amelyek munkahelyeket teremtenek, innovatív szolgáltatásokat és termékeket kínálnak, emellett ösztönzik a fenntartható működést és az egyenlő esélyek megteremtését azáltal, hogy a hátrányos helyzetű munkavállalók előtt is képesek megnyitni az elsődleges munkaerőpiacot - mutatott rá az államtitkár.

A közleményben idézték Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztost, aki azt mondta: hála, köszönet és tisztelet illeti a társadalmi vállalkozókat. Mindamellett, hogy vállalkozásukból próbálnak megélni, csaknem tízezer embernek adnak munkalehetőséget, és mindezen felül fontos társadalmi, szociális cél elérését tűzték ki, ezért dolgoznak a mindennapokban - emelte ki.

Nyitrai Zsolt az elmúlt egy év jelentős eredményei között említette, hogy "óriási előrelépésként a társadalmi vállalkozások bekerültek a KKV-startégiába, valamint anyagi forrásokat és modern eszközöket biztosítottak számukra". 

A Szociális Farmok jól működő modellje példaként szolgál a szektor jövőbeni növekedéséhez - tette hozzá.

"A miniszterelnök főtanácsadója a jövőbeni célokat is meghatározta. Azt mondta, hogy növelni kell a társadalmi vállalkozások ismertségét, ezért tájékoztató kampányt indítanak ennek az elősegítésére" - áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában