Beszélgetni is lehetett

3 órája

Ölelésre várták a gyöngyösieket a diákok a Lelki Egészség Világnapján

A Gyöngyös Városi Diáktanács tagjai a belvárost járva igyekeztek mosolyt csalni a járókelők arcára.

Szabó István

Az október 10-i Lelki Egészség Világnapjához kapcsolódva a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda szervezésében a Gyöngyös Városi Diáktanács tagjai a városban egy-egy örömadó, vagy éppen gyógyító ölelésre várták a járókelőket csütörtökön. Székely Fanni, a diáktanács elnöke elmondta, hogy nagyon jó érzéssel tölti el, hogy friss elnökként vehetett részt a program szervezésében.

Egy ölelés mindenki napját szebbé teheti
Egy ölelés mindenki napját szebbé teheti
Forrás:  Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az előző években is szervezőként vettem részt ezen az eseményen, de most más érzés, én felelek ezért a csapatért, illetve a program sikeréért. Az ölelést természetesen nem erőszakoljuk rá senkire. A kezünkben tartott feliratokkal hívjuk fel a figyelmet, hogy aki szeretné, bátran jöjjön, kap egy szeretetteljes gyógyölelést. Közben cukorkát is osztunk kedves üzenetek kíséretében. Utóbbiakkal viszont tényleg megszólítjuk az embereket. Ilyenkor nem egyszer beszélgetésbe is elegyednek velünk. Nem ritkán még ölelés is lesz a vége. Azt tapasztaljuk, hogy egy ilyen aprósággal is mosolyt tudunk az emberek arcára csalni. A felnőtteknek, úgy látjuk, különösen fontos ez, mert keveset mosolyognak. Sok stressz ér minden embert nap mint nap. A feszültség felhalmozódik bennük, és nem tudnak szabadulni tőle. Azt gondolom, ha csak egy öleléssel is, de szebbé tudjuk tenni a napjukat. Ez nekünk siker, őket pedig túllendítheti esetleg egy holtponton, megnyugvást adhat nekik – fogalmazott Székely Fanni.

A bő tucatnyi diák a Barátok teréről indulva, kisebb csoportokra oszolva járta be a belvárost, hogy minél több járókelővel fussanak össze. A Fő téren két hölgy boldog mosollyal ölelte meg valamennyiüket. Érdeklődésünk azt vágták rá mindketten: Jólesett!

– Az ölelés öröm, szeretet, boldogság. Ettől nincs jobb a világon. Ezt nem pénzért adják. Nagyon jó, hogy ezek a gyerekek is átélik, hogy van önzetlen szeretet. Ez sajnos hiányzik a mai világból – jelentették ki a hölgyek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában