Művészet

2 órája

Tehetséges diákok kaptak Ziffer ösztöndíjat Egerben

Az Eventus Üzleti, Múvészeti Iskola diákjai tanulmányaik és közösségi tevékenységeik alapján kaptak ösztöndíjat. Az iskola 5 diákja is kap ösztöndíjat.

Szabadi Martina Laura

– Már 2. alkalommal hirdettük a Ziffer Sándor Ösztöndíjat az Eventus Üzleti, Művészeti Iskola tanulói számára – mondta Sajtos Attila igazgató a Ziffer Sándor Galériában tartott átadó ünnepségen pénteken.

HMM_0012
Sajtos Attila igazgató. A Ziffer Sándor Ösztöndíjáttavaly alapították
Forrás:   Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Egerben a Holdvilág utcában született a híres festőművész, ezzel az ösztöndíjjal az emlékét is szeretnénk őrizni, ahogy Blaskó Jánosét és Takács Istvánét is. Átadni a jövő generációjának örökségüket – mondta az igazgató.

Kifejtette, az ösztöndíjhoz 3 tudajdonsággal kell rendezkeznie a diáknak:

  • jó tanulmányi eredmény saját képességeihez mérten,
  • közösségi tevékenység és
  • célok a jövőre nézve.

– Fontos, hogy mit teszünk a szűkebb közösségért. Apró dolgok is lehetnek ezek, de a sok kicsi rengeteget számít egy közösség működésében. Fontos a kummunikéció és a csapatmunka is. Ha vannak céljaink, akkor hasznosítani tudjuk a kapott tudást – fogalmazott. Majd köszönetet mondott a Dobó István Vármúzeumnak és H. Szilasi Ágota művészettörténésznek és főmuzeológusnak, hogy biztosították a helyszínt.

HMM_0025
Az Eventus Kórus és Hegyesi-Hudik Margit
Forrás:   Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

H. Szilasi Ágota átadta az ösztöndíjakat. Ők Berta Kinga 10. a osztályos tanuló, osztályfőnöke Bozi Anna, György Réka 10. b, osztályfőnök helyettese Mocsári Martin, Hegedűs Iringó és Mikó Fanni 11.a, osztályfőnök Bajzát György, illetve Kispál Benedek 12. a, osztályfőnök Bartáné Prokaj Krisztina.

Az Eventus Kórus Presser Gábor Vigyázz a madárra dalát adta elő Hegyesi-Hudik Margit vezényletével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában