Rendezvény

2023.08.01. 19:14

Több száz bort kóstolhattak a VINO Kóstoló Ünnepen

Huszonhárom borászat települt ki a Dobó térre.

Molnár Helga

Sokan látogattak ki a rendezvényre a Dobó térre

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mozgalmas hétvégén van túl Eger belvárosa. Lezajlott az Utcazenészek Versenye, ezzel egy időben volt Képzőművészti Utcafesztivál, az ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivál és a VINO Kóstoló Borünnep is. A több napon át tartó eseményeken rengetegen vettek részt, sok belföldi és külföldi turista is a belvárost választotta kikapcsolódásául.

A VINO Kóstoló Borünnepre huszonhárom borászat települt ki, és kínálta finomabbnál finomabb borait. A szervező Egri Borút Egyesület célja az volt, hogy megismerjük illetve megkóstoljuk az egri borokat, és felfedezzük a borvidék sokszínűségét. Dr. Lőrincz György, az egyesület elnöke kifejtette, több száz bor mutatkozott be.

– A borásszal való találkozás során megismerhetőek voltak a pincészetek történetei, a termőhelyek jellegzetességei, valamint az adott borok készítésének folyamata is. Ez az alkalom lehetőséget adott arra, hogy a közös érdeklődésünk, a bor szeretetében találkozzunk, és együtt ünnepeljük ezt a különleges világot – fogalmazott az elnök. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában