Ajánló

3 órája

Birs- és csipkebogyófesztivál, termelői vásár is vár a hétvégén Hevesben

Összegyűjtöttük a hétvége eseményeit, hogy olvasóink tudjanak miből válogatni.

Heol.hu

A korábbi években is népeszerű volt a Csipkebogyó Fesztivál

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyi Hírlap

Péntek, október 18.

Eger:

  • 17 órakor a Bródy Sándor Könyvtárban H. Szabó Klári Apróhirdetés című verseskönyvét mutatják be. Az esemény vendégei Zsoldos Árpád és Zsoldos Adrienn, az Irodalmi Rádió munkatársai. „Az újabb elbeszélő költeményt az érettségire készülő diákoknak is ajánljuk a figyelmébe, hiszen egy magyar nyelv- és irodalom érettségi tételsor egyes tételeit dolgozza fel és fésüli össze, így ismétléskor felidézheti a szerzőket és a műveket“- írják az esemény Facebook-oldalán.
Forrás: Bródy Sándor Könyvtár/Facebook
  • Tűzoltó Fesztivál lesz a Dobó téren. Eger tűzoltósága 150 éves: 1874. július 12-én egy tűzeset hívta életre az „Egri Önkéntes Tűzoltó Egyletet”, amikor a minorita templommal szemben lévő piactér – a mai Dobó tér területe – leégett. Az évforduló alkalmából szervezett több helyszínes ünnepi rendezvénysorozattal tisztelegnek a múlt tűzoltói előtt, bemutatják a régi és új eszközöket, felszereléseket, tűzoltójárműveket, köszönetet mondanak azoknak a tűzoltóknak, akik nap mint nap a lakosság biztonságát szolgálják. Az eseményen egész napos ingyenes rendezvények lesznek 9 és 17 óra között a Dobó István téren! Lesz a katasztrófavédelem és a tűzoltók munkáját bemutató sátor, gépjárműtechnikai bemutató, a tűzmegelőzési bizottság sátra, füstsátor, egri élményséta, VR-szemüveg-bemutató, csizmadobó, tömlőgurító verseny, arcfestés, hajfonás, tűzoltó locsolójáték, olaj- és tálcatűzoltási bemutató, kéményseprők bemutatója, kiállítások. 

Szombat, október 19.

Felsőtárkány: 9 órától Termelői vásárt, zsibvásárt tartanak a Blues Hill Park Rendezvényközpontban. „Ha egészséges, magyar, hagyományos módon készített, tenyésztett, termelt élelmiszert akarsz vásárolni, hazai termelőktől, megbizható kereskedőktől - ott a helyed. Kincskeresőknek, mások által megunt, már nem használt dolgokat olcsón megvásárolni vagy akár eladni szándékozó embereknek tökéletes hétvégi program. Csodálatos természeti környezetben, családoknak, gyerekeknek akár egy nagy sétára a park területén a kilátó-dombra, egy nagyszerú élmény. Párhuzamos rendezvényként egy időben a vásárral ugyanazon a helyszínen Veterán, Usa, Tuningol és Bmw autó kiállítás zajlik, melynek programja: Benzingőz Találkozó! BMW vs. USA autók- erőfelmérő (hangerő mérés). Tuningolt és Veterán Járművek! Kirakodó vásár, alkatrész börze, bolhapiac!“ - írják az esemény közösségi oldalán

Szarvaskő: 9 órától az Állomáskertben Csipkebogyó Fesztivált tartanak. Az egész nap során színvonalas koncertek, gyermekkoncertek mellett vezetett túrák, pónilovaglás, irodalmi sátor is várja a látogatókat.

Forrás: Szarvaskői csipkebogyó fesztivál/Facebook

Noszvaj: 10 órától Birsünnepet tartanak a településen. A patakparti piacon kézműves és helyi termékek mellett lekvárokat is lehet vásárolni, a gyermekeket pedig népi játszótér várja. Az iskola aulájában A Galagonya Bábszínház adja elő A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét 10 óra 30 perctől. Az eseményről szóló Facebook-posztban a következőket írják a birsről: „A méregtelenítés, gyulladáscsökkentés csodás tulajdonságai, ezen felül pedig rendkívül finom aromás gyümölcs. A pálinkája különleges zamatú, a birsalmasajt békebeli édesség, a befőtt egész télen megvidámít és vitaminnal lát el. Hát Noszvajon mi ünnepeljük a birset! Nálunk nem merül feledésbe, mert az életünk része! Gyertek kóstoljátok a birsből készült ételeket, italokat, vigyétek haza télre!”

Hatvan: 14 és 17 óra között a Hunyadi téri kispiacon Bababörzét tartanak, ahol a kinőtt gyermekruhákat, játékokat,  el lehet adni, illetve be lehet szerezni. Az árusítás regisztrációhoz kötött.

Rózsaszentmárton: 15 órától II. Nyitott templomok délutánja címmel lelkinapot szerveznek a Szent Márton Templom és plébánián.

Forrás: Beküldött fotó

Verpelét: 9 óra 30 perctől Nyugdíjas Ki Mit Tud-ot szervez a Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége a Petőfi Sándor Közösségi Ház és Könyvtárban.

Vasárnap, október 20.

Eger: 7 órától megtartják a szokásos régiségvásárt a bazilika mögötti parkban. A Régiségvásár Egerben, mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát. Kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja minden hónap 3. vasárnapján 7.00 - 16.00 óra között. Itt minden adott egy igazán hangulatos vásárhoz: büfék, éttermek, ingyenes parkolók, gyönyörű panoráma a barokk belvárosra.

Több napos programok:

Eger: Október 18-án, az Egri Bikavér születésnapján kezdődik az Egri Bikavér Ünnepi Napok eseménysorozata. A borkóstolók mellett  szombaton 16 óra 30 perckor az Érsek-udvarban Borlovag-avatásra is várják az érdeklődőket.

Forrás: visiteger.com

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában