Teremtés

2024.04.18. 17:45

Az Eventus tanárainak és diákjainak műveiből nyílt kiállítás Egerben + fotók

A művésztanárok és a diákok közös tematikus tárlatát nyitotta meg szerdán a Eventus Üzleti Művészeti Szakgimnázium, Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium.

Mellik Alexandra

Az immáron több éves hagyománnyal rendelkező, tematikus tanár-diák kiállítás az egyik legjelentősebb képzőművészeti esemény az iskola közösségének életében. A szokásoknak eleget téve 2024-ben is egy – ezúttal a teremtés témáját feldolgozó – válogatással jelentkezett az intézmény április 17-én a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A tárlaton 11 tanár és választott diákjainak alkotásai láthatók.

Az Eventus tanárainak és diákjainak műveiből nyílt kiállítás Egerben
Az Eventus tanárainak és diákjainak műveiből nyílt kiállítás Egerben
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A megnyitón Holló Miklós, az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) közművelődési szakemberre köszöntötte a megjelenteket, majd az iskola és a központ kapcsolatát méltatta, s kiemelte: a tematikus tanár-diák kiállítás már évekre visszanyúló esemény a két intézmény életében. 

Ezt követően Sajtos Attila, az Eventus Művészeti Szakgimnázium igazgatója szólt az érdeklődőkhöz, majd köszönetet mondott az EKMK-nak, amiért ezúttal is biztosították a helyszínt a tárlat bemutatására. 

– Számos olyan kiállítást tudhat maga mögött az iskola, amely arra hivatott, hogy bemutassa az alkotókat – kezdte az igazgató majd kiemelte: ez a kiállítás a tanítókról és a tanítványokról szól, s magáról a tanulásról, a tapasztalásról. – A tapasztalás visz minket előre, s ezt adják át a mesterek a tanítványoknak. 

Sajtos Attila kiemelte továbbá, a tapasztalás útját, a mester és tanítvány viszonyát hívatott bemutatni a Teremtés kiállítás. 

– A gondolatokat, amelyek megjelennek az alkotásokban, a közös beszélgetések szülték. Remélem, hogy ezen kiállítások képesek lesznek visszahozni magát a gondolkodást a társadalomba. 

Ónodi Mátyás szakmai igazgatóhelyettes beszédében úgy fogalmazott: „A tanulást ünnepeljük most, ezen a kiállításon.” Mint mondta: az alkotás, ami szintén teremtés, létrehoz valami olyat, ami eddig nem létezett. Ez adja magát a misztériumot. A kiállítás április 28-ig tekinthető meg a Bartakovics Béla Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!