Előadás

2024.07.05. 20:59

Cseh Tamás emlékest lesz Péterkén

Cseh Tamás emlékestet rendeznek Pétervásárán a művelődési házban szombat este hat órától. A másfél órás előadáson minden ikonikus dal felcsendül.

Barta Katalin

„Tíz év múlva ne ez a dal legyen…” Cseh Tamás ikonikus dala is szerepel abban a műsorban, amelyet Hegyi Norbert és Joós Tamás „Átlátszó víz legyen” címmel ad elő Pétervásárán, szombat este hat órától a művelődési házban

Hegyi Norbert és Joós Tamás
Hegyi Norbert és Joós Tamás
Forrás: Pezzetta Umberto/Zaol

Az előadók 2013-ban határoztak úgy, hogy Cseh Tamás születésének 70. évfordulójára Átlátszó víz legyen címmel egy emlékestet készítenek. Az est az Ascher Oszkár Színházban került bemutatásra, az azóta eltelt évek alatt több, mint 100 alkalommal láthatta a közönség az ország különböző településén és Budapest számos kerületében. A műsor az egyik legautentikusabb előadásban mutatja be a közönségnek Cseh Tamás dalait, erről több kritika is megemlékezik.

Kanada több városában (Torontó, Ottawa Montreal) is bemutatták a műsort, amely egyébként rendszeresen hallható a Hunnia Bisztróban. Az előadók közül Joós Tamás neve nem hangzik ismeretlenül a közművelődési intézmények és könyvtárak munkatársainak körében, műsoraival évtizedeken át járta a települések óvodáit, iskoláit, művelődési házait és könyvtárait.

Ő szervezte Szombathelyen 11 éven át a Magyar Énekmondók Találkozóját az, de volt közös műsora Ballada éjjel címmel Jordán Tamással a Weöres Színház igazgatójával is. Hegyi Norbert – a másik előadó – inkább a budapesti közönség számára ismert – az Ascher Oszkár Színház tagja, rendez és játszik, de muzsikál is.

A másfél órás előadásra jelképes áron, kétszáz forintért váltható belépő. A rendezvényt Magyarország Kormánya és a Petőfi Kulturális Program is támogatja a Kultúrstratégiai intézmények együttműködésével, s a Nemzeti Művelődési Intézet koordinációjával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában