A jövő színészei

2024.07.13. 11:19

Saját színdarabjukat mutatták be színpadon a Montázs színjátszón

Idén is saját ötleteiket valósíthatták meg a fiatalok. A tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel idén két Montázs színjátszó tábort is szerveztek.

Hornyák Réka

Saját színdarabjukat mutatták be színpadon a Montázs színjátszón

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Lezárult a Montázs színjátszó tábor, melynek záró napjára a gyerekek egy közös előadással készültek a szüleiknek és a barátaiknak. Fónagy Jázmin, az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház szakmai vezetője elmondta, hogy a színjátszó tábor alatt a fiatalok többek között ezen a műsoron is dolgoznak, hiszen nagy részben ők írják a színdarab forgatókönyvét és a szöveget is. A záró napon ezt az ötletet viszik színpadra díszlettel, zenével és fényekkel körítve. 

– Nagyon vegyes idén a korosztály a táborban, hiszen 6 éves gyerekektől egészen 17 éves kamaszokig vannak táborozóink. Ez a nagy korkülönbség eleinte nehéz feladatnak bizonyult, de végül ez adta a darab alapját. Egyfajta nosztalgikus múltidézést tudtunk összehozni a műsorban, hiszen a történet az, hogy a nagyobb gyerekek egy osztálykiránduláson összeülnek és visszaemlékeznek 15 évvel ezelőttre. Ekkor kerülnek képbe a kicsik, akik megelevenítik a nagyok emlékeit – részletezte a műsort Fónagy Jázmin. 

A Montázs színjátszó tábor és csoport is elérhető bármely gyerek számára

Az idei nyár első Montázs színjátszó tábor teltházas volt, húsz gyerek tanult és alkotott együtt. Azonban a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén két Montázs tábort is szervezett az Forrás, a második, augusztusi táborra még van szabad jelentkezési hely. De ahogyan az eddigi években, így idén szeptembertől sem áll meg az élet az ifjú színészek számára, hiszen indul és májusig tart Montázs színjátszó csoport. Itt azonban már korosztályi bontásban vannak a színész tanoncok. Szerdánként délután fél öttől vannak a 7 és 13 évesek, csütörtökön délután fél öttől pedig a 13 és 18 év közöttieket várják a Forrásba. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában