Könyvtárbusz

2024.09.04. 11:00

Az egri könyvtár busza budapesti egyetemre látogat

Szeptember 9-én 10-től 16 óráig lesz az ELTE BTK Trefort kerti kampuszán a busz.

Molnár Helga

Az egri könyvtár könyvtárbusza

Forrás: brodykonyvtar.hu

Az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének meghívására szeptember 9-én (hétfőn) az egri Bródy Sándor Könyvtár könyvtárbusza Budapestre érkezik, hogy az ország legnagyobb könyvtárosképző intézményének hallgatói, valamint az egyetem polgárai és más érdeklődő látogatók is megismerkedhessenek a fővárosban kevéssé ismert mobilkönyvtári szolgáltatással – írja a könyvtár.

A Bródy Sándor Könyvtár Hevestéka könyvtárbusza 2019 óta nyújt szolgáltatást Heves vármegye 24 kistelepülésén. A könyvtárbusz országos viszonylatban az ötödik jármű, amely Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye után Heves vármegyében is megkezdte működését. A szolgáltatás látványos, innovatív megjelenésével, újdonságával a kistelepülések lakossága számára vonzó lehetőséget kínál.

A buszon minden olyan szolgáltatás elérhető, amelyekkel a hagyományos könyvtárépületben találkozhatnak az olvasók, könyvek, folyóiratok, számítógépek, wifi, multimédiás eszközök. A „Kincsek úton, útfélen” szlogen a projekt kulturális küldetését és azt sugallja, hogy a kultúra, az információ mindenki számára elérhető.

Szeptember 9-én 10-től 16 óráig lesz az ELTE BTK Trefort kerti kampuszán a busz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában