Egri Bikavér Ünnepi Napok

2024.09.12. 18:27

Méltó módon ünneplik az egri bikavért

Október 18-án lesz az Egri Bikavér Vacsoraest.

Molnár Helga

Október 18-a egy jeles nap, az Egri Bikavér születésnapja, amely alkalmából összeállítottak egy izgalmas Egri Bikavér Ünnepi Napok gasztro programsorozatot októberre. Ennek beharangozó sajtótájékoztatóját tartották a Perce Galériában csütörtök délután.

Egri Bikavér Ünnepi Napok gasztroprogramsorozat beharangozó sajtótájékoztatója
Egri Bikavér Ünnepi Napok gasztroprogramsorozat beharangozó sajtótájékoztatója
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Farkas László, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke elmondta, négy-öt éve kezdődött el a borvidéken egy intenzív marketing.
– Minden eszközzel próbáljuk a zászlósborokat népszerűsíteni, ennek egyik fénypontja az Egri Bikavér Ünnepi Napok. Ennek része lesz mások mellett egy borlovagavatás, nagykóstoló, ahol a közönség is találkozhat a borokkal – fejtette ki.

Egri Bikavér Ünnepi Napok gasztroprogramsorozat beharangozó sajtótájékoztatója
Egri Bikavér Ünnepi Napok gasztroprogramsorozat beharangozó sajtótájékoztatója
Fotó: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Gál Tibor borász kifejtette, elkötelezettek a bikavér felemelkedésében, ez a rendezvénysorozat is ezt mutatja. A gasztronómia nagy teret kap az ünnepi napokon, s azt próbálják sugallni, hogy az egri bikavér egy igazi gasztrobor. Perce Lóránt, a sajtótájékoztató helyéül szolgáló galéria tulajdonosa kiemelte, öröm számára, hogy Egerben nyithatott galériát, s véleménye szerint a festészet és a borászat jól párosítható.

Egri Bikavér Ünnepi Napok gasztroprogramsorozat beharangozó sajtótájékoztatója
Egri Bikavér Ünnepi Napok gasztroprogramsorozat beharangozó sajtótájékoztatója
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A hivatalos programot követően megtekinthető volt Galambos Tamás, Munkácsy díjas festőművész kiállítása. A 85 éves egri származású, világhírű festőművész egyedi, mesebeli és egyben szürreális világa lebilincselő élményt nyújt. A tárlatvezetés után Gál Tibor és Tóth Katalin Egri Bikavér kóstolóval készültek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában