Bemutató

1 órája

Honfoglalás kori képregényt írt fiataloknak az egri egyetem művésztanára

A Zrínyi Kiadó legújabb képregénysorozata a honfoglalás korába kalauzolja el az olvasókat.

Heol.hu

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet művésztanára, Becskei Gábor, valamint szerzőtársai, Vadas Máté rajzoló és dr. Hajdú Ferenc, a Zrínyi Kiadó igazgatója mutatják be legújabb művüket a Zombor című képregény. A kerekasztal-beszélgetést dr. Szőts Zoltán Oszkár történész, a Zrínyi Kiadó marketingmenedzsere moderálja - írja az egyetem Mozgóképművészet és Kommunikációs Intézet Facebook-oldalán.

A bemutatott könyv egy honfoglalás korában játszódó képregény, amely a tizenéves korosztálynak szól. A történet egy fiatal fiú, Zombor kalandokkal teli felnövését meséli el, megidézve a magyar történelem fontos korszakát. A képregény forgatókönyvét Becskei Gábor írta, míg a rajzokat Vadas Máté készítette. A kötet a Zrínyi Kiadó gondozásában jelent meg, 2024 augusztusában.

Az október 24-ei bemutató helyszíne a Bálna Honvédelmi Központ 3. emeletén található Szurmay Sándor-teremben lesz, ahol az érdeklődők közelebbről is megismerhetik a képregény születésének folyamatát, és a szerzőpáros mesél az alkotás hátteréről is.

A könyvbemutató plakátja
A könyvbemutató plakátja
Forrás: Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet/Facebook

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Mozgóképművészet és Kommunikációs Intézet

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában