KÓTA-díj

2 órája

Komoly szakmai elismerést kapott a Nagyrédei Asszonykórus

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) elismerését Budapesten vehette át a 43 éve működő asszonykórus.

Szabó István

Nagy elismerést kapott a Kalocsainé Csillik Mária (középen) vezette Nagyrédei Asszonykórus

Forrás: Gorácz József

Október 23-án KÓTA-díjat vehetett át a Kalocsainé Csillik Mária vezette Nagyrédei Asszonykórus az MTA Zenetudományi Intézet Bartók-termében. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) díjkiosztóján a kórus méltatásában többek között elhangzott, hogy a Nagyrédei Asszonykórus Kalocsai Miklós, majd Kalocsainé Csillik Mária művészeti vezetésével a 43 éves működése alatt 6 alkalommal kapott Aranypáva-díjat, kétszer Aranypáva Nagydíjat

– Ízes, stílusos hagyományőrző előadásukat több rádió-, illetve tévéfelvétel és CD is őrzi. A Nagyrédébe két úton kell bemenni címmel az általuk gyűjtött szokásokat, viseleteket és népdalokat közreadó könyv is segíti a helyi hagyományok továbbörökítését. Több mint négy évtizedes magas színvonalú munkájukat most KÓTA-díjjal jutalmazzuk – áll a szövetség méltatásában.

A nagyrédei Molnár József Közösségi Színtér a közösségi oldalán azt írja az asszonykórusról, hogy tagjai az elmúlt több mint négy évtized alatt elkötelezett és magas színvonalú tevékenységet végeztek a népzene és a néphagyományok megőrzésében, megismertetésében és továbbörökítésében.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában