Elismerés

3 órája

Nagyné Rózsa Zsuzsanna kapta a Wágner Betty-díjat

Hetedik alkalommal ítélték oda a Wágner Betty-díjat.

Molnár Helga

Díjakat adtak át Hevesen a Zene világnapja alkalmából

Forrás: Jakab Tibor/Hevesi Hírportál

Sokéves tradíció már a hevesi zeneiskola tagintézmény életében, hogy a Zene Világnapjához kapcsolódóan, minden októberben hangversenyt rendez a művelődési központ színháztermében. Az idén október 4-ére meghirdetett gálaesten tanítványok és pedagógusok tisztelegtek azon egykori kollégák előtt, akik munkásságukkal, emberi és szakmai értékeikkel meghatározóak voltak az intézmény történetében – írja a Hevesi Hírportál.

A rendezvényhez már hetedik éve egy különleges esemény is kapcsolódik, egykori növendék vehette át az önkormányzat által alapított Wágner Betty-díjat. 2024-ben Nagyné Rózsa Zsuzsanna mesterpedagógus zongorista, a füzesabonyi zeneiskola volt címzetes igazgatója – dr. Kádár Imréné egykori tanítványa – részesülhetett az elismerésben. A díjat Balla Ildikó, valamint Sveiczer Sándor polgármester adta át.

Nagyné Rózsa Zsuzsanna 1972-ben kezdete meg zenei tanulmányait a Hevesi Állami Zeneiskolában, dr. Kádár Imréné tanítványaként. Zongoratanári diplomáját Miskolcon, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg. 1982-től a füzesabonyi zeneiskolában tanít, ahol tanszakvezetői, majd igazgató helyettesi feladatokkal bízták meg. 2000 szeptemberétől a zeneiskola igazgatója lett, majd 2017-től mestertanárként folytatta a munkát. 2022-től nyugdíj mellett dolgozik a füzesabonyi zeneiskolában és az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, AMI és Technikumban. Mint vezető, igen sokat tett a füzesabonyi zeneiskola fejlődéséért. Vezetése alatt művészeti iskolává bővült az intézmény. Tánc- és képzőművészeti tagozatot, színház- és bábművészeti tagozatot, és gitár tanszakot indított, telephelyeket létesített. Létrehozta a Füzesabony Zeneoktatásáért Alapítványt.

Nagyné Rózsa Zsuzsanna kiemelkedő zenetanári-művészeti tevékenységéért 2014-ben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakmai elismerését, 2015-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Miniszteri elismerő oklevelét, 2018-ban A kultúráért díjat, 2022-ben pedig Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában