KARATE

2021.02.08. 18:29

WKF-edzőtábor: a jó hangulat végig ösztönzőleg hatott

Világbajnoki érmesektől, remekül felépített edzéseken tapasztalhatta ötven résztvevő Egerben, hogy a versenykarate magasabb szinten milyen követelményeket támaszt.

B. Cs.

Tadissi Yves Martial (szemben) megmutatta a hatékonyság kritériumait Fotó: Lénárt Márton

A vb-ezüstérmes Tadissi Yves Martial, továbbá az egyetemi Eb- és vb-bronzérmes Molnár Réka a Shotokan Karate Liga (SKL) meghívásának tett eleget a körcsarnokban.

Tadissi Yves Martial (szemben) megmutatta a hatékonyság kritériumait Fotó: Lénárt Márton

– A sokkal több alapmozgás, a pontos technikai elemek és a helyes végrehajtás még a játékos gyakorlatoknál sem jelentett egyszerű feladatot – mondta a főszervező, az SKL ügyvezetője, Juhász Ferenc. – Az erőnlét hiánya néha természetesen látszott, de a jó hangulat végig motiválta a karatékákat. A hatékonyságnak mindenhol megvan a kritériuma, és ezt Martial kiválóan megmutatta. Az, hogy ippon shobu vagy WKF szabályrendszerben indul valaki, az taktikai és stratégiai felkészülésnél számít igazán. A jó technika alapnak számít. A Magyar Karate Szakszövetség minden téren biztosítja és támogatja a rendszerek között átjárhatóságot, ezzel nekünk élni kell. Ez a nap erről is szólt.

Juhász Ferenc (jobbra) főszervezőként jeleskedett Fotó: Lénárt Márton

Juhász Ferenc nemcsak a résztvevőknek mondott köszönetet, hanem azoknak is, akik segítettek a rendezésben. Az Egri Városi Sportiskola igazgatójának, Kovács Gézának és az MKSZ főtitkárnak hálás volt a lehetőségért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában