Kézilabda

2022.05.31. 12:34

Ligakupa: a Gyöngyös lehet az első duplázó

Egygólos hátrányt igyekszik ledolgozni a Gyöngyös Budakalászon a férfi Ligakupa döntőjének visszavágóján.

S. K.

Jaros Olivér (a labdával) bizakodva várja a visszavágót

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

A férfi Ligakupa döntőjének 2. mérkőzése:

Schieszl Budakalász–HE-DO B. Braun Gyöngyös

Budakalász, OMSZK Park, szerda, 17.00. V.: Horváth P., Marton B.

A mátraajai gárda három év után érhet ismét csúcsra a kizárólag magyar játékosok számára kiírt versenysorozatban. A Budakalász elleni finálé első, gyöngyösi mérkőzésén egygólos vendégsiker született (30–29), így továbbra is nyílt a párharc végkimenetele.
– A mai kézilabdában egy gól nem nevezhető számottevő előnynek, de ahogy a NEKA elleni elődöntő során bizonyítottuk, még a 4–5 gólos hátrány sem ledolgozhatatlan – fogalmazott a gyöngyösiek jobbátlövője, Jaros Olivér a klub közösségi oldalán. – Nem állunk megoldhatatlan feladat előtt, bizakodva várjuk a találkozót. A szezon utolsó mérkőzése következik, ahol igyekszünk mindent kiadni magunkból.

A döntőbe vezető út a gyöngyösiek számára alakult rögösebben. Gráf Martinék a DEAC, az SBS-Eger és a Mezőkövesd előtt csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, ahol a Komlóval szemben kettős győzelemmel, 65–57-es összesítéssel léptek a legjobb négy közé. Az elődöntőben a NEKA következett, amely hazai pályán ugyan négygólos előnyt szerzett, a gyöngyösieknek azonban a Dr. Fejes András Sportcsarnokban sikerült a maguk javára fordítani a párharcot (56–54).

A Budakalász a Fejér B.Á.L. Veszprém, az Agrofeed ETO-SZESE és a Szigetszentmiklós előtt százszázalékos mérleggel zárt az A-csoport legjobbjaként. A negyeddöntőben a DEAC csapatát (70–50), majd az elődöntőben ismét a Fejér B.Á.L. Veszprém együttesét búcsúztatták kettős győzelemmel (64–49) Schmid Péterék, akik tíz hibátlan mérkőzéssel a hátuk mögött érkeztek meg a fináléra.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös 2019 után hódíthatja el ismét a Ligakupa serleget. Amennyiben ez sikerül, a kupa 2016 óta íródó történelmében az első csapat lehet, amely duplázik.

Az eddigi győztesek

2021: Csurgói KK
2020: félbeszakadt a sorozat
2019: HE-DO B. Braun Gyöngyös
2018: Sport36-Komló
2017: Eger-SBS-Eszterházy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában