Autósport

2023.07.20. 17:13

Magyar Nagydíj: a visszatérő Ricciardo tudja, hogy még sok munka vár rá

A 38. Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján a legnagyobb érdeklődés az Daniel Ricciardót kísérte. A 34 éves versenyző ezen a hétvégén tér vissza Forma-1-be.

Heol.hu

Daniel Ricciardo

Forrás: Meder István/Heves Megyei Hírlap

Az Alpha Tauri csapat a Brit Nagydíj után menesztette Nyck de Vriest, aki az idén megtartott tíz nagydíj során egyetlen pontot sem szerzett. Daniel Ricciardo az elmúlt év végén tért vissza az Alpha Taurit is birtokló Red Bull kötelékébe, miután az előző év végén elváltak útjaik a McLarennel, így kézenfekvő volt a választás. A Red Bullnál ez idáig csak a szimulátoros munkát bízták rá, ám a múlt héten egy valódi versenyautó volánja mögé ült Silverstone-ban. Az ott mutatott teljesítménye után egyenes út vezetett az Alpha Tauri üléséig.

A csapat már csütörtök délben összehívta az újságírókat, hogy kérdezhessek a visszatérő Riccardótól, aki részt vett a hivatalos sajtótájékoztatón. 

– Jó érzés visszatérni – vallotta be a mindig mosolygó ausztrál pilóta. – Szükségem volt egy kis szabadidőre, ez egészen biztos. Ez alatt feltöltődtem energiával, és készen állok, hogy újra versenyezzek. Nekem nem tűnik úgy, hogy sokat hagytam volna ki. Tulajdonképpen számítottam arra, hogy visszatérek, de arra nem, hogy már itt, Magyarországon autóba ülhetek – tette hozzá.

Arra kérdésre, hogy mivel foglalkozott a szünet alatt, érdekes választ adott. 
– Megengedhettem magamnak olyan dolgokat, melyet korábban nem. Elmentem például az egyik barátom legénybúcsújára, és ilyenre eddig még nem volt példa. Jártam egy Las Vegas nevű kistelepülésen is – viccelődött Ricciardo.
Az Alpha Tauri tulajdonképpen az a csapat, melynél a visszatérő pilóta 2012-ben és ’13-ban versenyzett. Az azóta eltelt időről Ricciardo így vélekedett. 

– Tíz év hosszú idő. A csapat változott, és én is változtam. A visszatérés kellemes, nosztalgikus érzésekkel tölt el, de itt az idő, hogy új fejezetet nyissak az életemben – mondta.

Ricciardo meg van győződve, hogy az előtte álló feladat nem lesz egyszerű, melyet az is bizonyít, hogy az Alpha Tauri az idén mindössze két pontot gyűjtött. 
– Biztos vagyok benne, hogy sok fejlesztőmunka vár ránk, vagyis dolgoznunk kell az autón. Ez a hétvége csak a visszaszokásról szól, nem várom azt, hogy megváltom a világot. De nem félek a kihívásoktól.
Daniel Ricciardo először a pénteki két szabadedzésen bizonyíthatta, hogy a Red Bull vezetése jól döntött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában