Labdarúgás

2023.09.16. 18:23

Magyar Kupa: a 87. percben lőtt góllal nyert Egerben a DVSC

A házigazda egriek korán vezetéshez jutottak, de a hajrára felőrlődtek a küzdelemben. Az NB I. éllovasa jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Sike Károly

Az egriek (balról) tartották a lépést a vendégekkel

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Mol Magyar Kupa 3. fordulójának mérkőzésén:

EGER SE–DEBRECENI VSC 1–2 (1–1)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 700 néző, Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Márkus Péter)
EGER: Iváncsics – Debreceni, Géringer, Dulló, Juhász G., Nagy Á. – Nagy-Kolozsvári (Jónyer K., 76.), Kispál T., Balázs P., Farkas G. (Schmidt Á., 76.) – Kovács D. Vezetőedző: Lázok János.
DVSC: Milosevic – Baranyai N., Lagator, Romancsuk, Ferenczi J. – Hamzat Ojedrian (Manrique, 81.), Varga J. (Loncsar, 81.), Domingues (Kusnyír, 89.), – Bévárdi, Majdevac (Szécsi M., 81.), Bódi Á. (Kiziridisz, 61.) Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
GÓL: Balázs P. (10.), ill. Domingues (36.), Romancsuk (87.)

Az NB III.-as egriek az első lehetőségükből gólt szereztek. A 10. percben Nagy-Kolozsvári Dániel jobboldali szöglete után Balázs Patrik öt méterről fejelt Marko Milosevic kapujába. A debreceniek nyomasztó mezőnyfölényben játszottak, míg a hazaiak előre ívelt labdákkal igyekeztek zavart kelteni. A szélről belőtt labdákat sikeresen hatástalanították az egriek, egészen a 36. percig. Ferenczi János beadására Domingues érkezett a legjobb ütemben, s közelről teljesen üresen fejelt az egri kapuba. Az egyenlítő gól után sem változott a játék képe. A debreceniek birtokolták a labdát, de igazán komoly védeni valója nem akadt Iváncsics Alexnek. A 81. percben hármas cserére szánta el magát Blagojevics, ami nyerő húzásnak bizonyult, hiszen a frissen pályára lépők új lendületet adtak. A fejesgólok mérkőzésen Olekszandr Romancsuk állította be a végeredmény. A védő a 87. percben 11 méterről fejelt a hosszú sarokba. A slusszpoén Debreceni Dávid lábában volt: az egriek csapatkapitánya a 91. percben labdaszerzést követően egyedül vezethette a játékszert a kapusra, majd 11 méterről váratlanul az égbe lőtt. Az egyenetlen talaj nemcsak a védőnek okozott gondot. A folyamatos játékot sok esetben megakasztotta a pálya állapota, nem kis gondot okozva a labdarúgóknak. Az egriek hősies küzdelmet vívtak, alaposan megnehezítve az NB I.-ben éllovas DVSC dolgát. A bravúr ugyan elmaradt, de emelt fővel jöhettek le a pályáról a hazaiak.
LÁZOK JÁNOS: – Az előzetes várakozásokat túlszárnyalta a csapat. Kilencven percen keresztül tartották magunkat az előzetesen megbeszéltekhez. Ha a kontráknál még bátrabban lépünk fel, további lehetőségeink lettek volna a gólszerzésre. Nagyon büszke vagyok a csapatra. 
SZRDJAN BLAGOJEVICS: – Nehezebb volt, mint amire számítottam. A kupaküzdelmek sajátossága, hogy egy papíron gyengébb ellenfél is képes meglepetést okozni magasabb osztályú riválissal szemben. A pálya minősége hagyott kívánnivalót maga után, nehéz így szakmai értékelésbe bocsátkozni.
TOVÁBBJUTOTT: a DVSC.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában