Vízilabda

2023.10.11. 21:26

Az Eger legyőzte az FTC-t, Gerendás kritikával illette Sikét

Két héttel azután, hogy a két csapat Magyar Kupa negyeddöntős párharcát az FTC nyerte, a bajnokságban a Tigra-ZF-Eger örülhetett a győzelemnek.

Heol.hu

Az egri lányok ezúttal legyűrték a Fradit

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. 2. fordulójának mérkőzésén:

TIGRA-ZF-EGER–FTC-TELEKOM WATERPOLO 12–10 (3–3, 3–3, 3–2, 3–2)
Eger, Bitskey Aladár Uszoda. V.: Csanádi Zs., ifj. Kenéz Gy.
EGER: Torma – Szilágyi D. 2, Parkes 2, Weston 3, Lendvai, Bódi F. 1, Szellák 1. Csere: Skultéti, Sóti L., Katona Zs. 1, Pogonyi 2. Edző: dr. Sike József
FTC: Kiss A. – Bonca 2, Gurisatti 1, Pőcze, Farkas T., Leimeter D. 2, Kuna Sz. 1. Csere: Máté Zs., Felkai 1, Szabó J., Tóth Csabai 1, Dömsödi 2, Nagy L. Edző: Gerendás György
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 8/6, ill. 11/3.
KIPONTOZÓDOTT: Sóti L. a 28. percben.
Kiegyenlített mérkőzésen az utolsó negyed elején 10–9-re a fővárosiak vezettek. Az egriek a hajrában 3–0-s sorozattal harcolták ki a győzelmet.
KÖVETKEZIK: Szegedi VE–Tigra-ZF-Eger, október 25., szerda.

 

Gerendás kontra Sike, avagy kinek van Wikipedia-oldala
Az egri klub honlapján megjelent tudósítás szerint a mérkőzést követően Gerendás György kritikával illette egri kollégáját.
GERENDÁS GYÖRGY: – Aggódva jöttem ide, mert a legutóbbi sajtótájékoztatón kritikát kaptunk az ellenfél edzőjétől. Azzal, hogy a Fradi vízilabdában nem jobb, csak birkózásban nem értek egyet. Kiállok magunkért, vissza kell ezt utasítanom, mert ez rám, a csapatomra és a klubra nézve is sértő. Játékosként és edzőként is hosszú, sikeres évek állnak mögöttem, nem szeretném sorolni, akit érdekel nézze meg a Wikipedia-oldalamat. Ennek apropóján megpróbáltam megkeresni Sike doktorét is, nem találtam. A mérkőzést tekintve gratulálok az Egernek a győzelemhez!
DR. SIKE JÓZSEF: – Ha már filozófiai kérdésekbe megyünk bele és te (Gerendás György – a szerk.) így értelmezted a mondandómat, akkor elnézést kérek. Nem a Ferencvárosról van szó, nem a játékosaidról vagy rólad beszéltem, hanem arról, hogy a vízben mit engednek meg és mit nem. Nincs eufórikus hangulatunk, játszunk még bőven, lesznek még érdekes eredmények. Örülök annak, hogy ma nyertünk, épülünk, szépülünk, dolgozunk tovább. Gratulálok a lányoknak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában