Palócnap

2024.05.18. 11:24

Újra együtt ünnepelhetnek a jó palócok Parádon

Parádon idén júliusban újra megrendezik a palócság egyik legszínesebb ünnepét, a Palócnapokat. Előtte sem unatkoznak a helyiek.

Barta Katalin

Mudriczki József polgármester

Forrás: Beküldött fotó

Parádon úja együtt ünnepelhet a palócság a július 12-13.-án megrendezendő palócnapokon - tudtuk meg Mudriczki József polgármestertől. A programok már javában formálódnak. Az immár 32. alkalommal megrendezendő találkozó a környékbeli palócság egyik legszínpompásabb, legvidámabb ünnepe. 

Jól sikerült a Rákóczi emlékfák tiszteletére szervezett találkozó
Jól sikerült a Rákóczi emlékfák tiszteletére szervezett találkozó
Forrás:  Beküldött fotó

A nagy napig sem unatkoznak a településen, hiszen számos nagyszabású programot szerveznek az elkövetkező hetekben is. A gyermeknapot június 1.-jén rendezik meg a focipályán, esős idő esetén a közösségi házban. A mulatság egész nap, reggel 9-től délután négyig  tart majd.  A helyi Szülői Munkaközösségek évek óta azért szervezik meg a tavaszi jótékonysági bált, hogy annak bevételét erre az egy alkalomra szánják. Idén is jól sikerült a rendezvény, épp ezért minden korábbinál gazdagabb programokkal készülnek a gyerekek szórakoztatására. Lesz rengeteg játék, kézműves foglalkozások, motoros bemutató, lovashintós falunézés, ugrálóvárak. Délután egy órától az Irigy Hónaljmirigy koncertezik majd. 

A nagy napon minden gyermeknek ingyen vattacukor jár. 

Július 5-én az Egererdő Zrt. a településen rendezi meg Erdészeti napját, amelyen ugyancsak számos szórakoztató program várja a látogatókat, köztük egy látványos trófeakiállítás is.

Mudriczki József polgármester portálunk érdeklődésére elmondta, kijár a parádiaknak egy kis kikapcsolódás, mivel az elmúlt években  számos kihívással és nehézséggel szembesültek a helyiek, akik összefogva, egymást támogatva úrrá lettek ezeken. A covid évei bezártságot és sok lemondást követeltek a parádiaktól, az azt követő, szomszédunkban kirobbant háború miatt pedig a gazdálkodáson kellett szigorítani. A tavalyi extrém vihar okozta károk is feladták a leckét. Köszönhetően a takarékossági intézkedéseknek, a lakosság és a helyi civilek helytállásának sikerült minden akadályt leküzdeni, tehát van ok egy kicsit fellélegezni. 

A jövő elé is bizakodva tekintenek. Kész tervekkel várják a pályázati lehetőségeket, s arra törekednek hogy mindhárom településrészen, - Parádfürdőn, Paródóhután és Parádon - is komfortosabban élhessen a lakosság. Ennek érdekében utak, járdák újulnak meg a közeljövőben.

Nagy álmuk, hogy a következő önkormányzati ciklusban megújulhat a híres Freskó étterem és a mellette található Ybl Szálló. Van remény arra is, hogy nyaranta újra megélénkülhet a gyermektáborozás a festői környezetben, s egyre több Erzsébet tábort szervezhetnek majd. Elsődleges szempont marad a környék településeivel, szervezeteivel, intézményeivel való szoros együttműködés.

A június 9.-i önkormányzati választáson mindenkit voksolásra buzdítanak, s azokat támogassák szavazataikkal, akik Parád biztonságát, gyarapodását, a békés együttélést garantálják majd. 

       

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában