Labdarúgás

2023.11.18. 15:36

Füzesabonyban véget ért a Lőrinci veretlensége

A Heves vármegyei I. osztályú bajnokság 13. fordulójáig tartott a Lőrinci VSC veretlen sorozata. A játéknap rangadóján a füzesabonyiak hazai pályán kétgólos különséggel győzték le riválisukat.

Bódi Csaba

A füzesabonyi Németh Attila (középen) és Hegedűs Norbert csatája. Ahogy ezt a párharcot, úgy a meccset is hazaiak nyerték

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT–LŐRINCI VSC 2–0 (1–0)

Füzesabony, 350 néző. V.: Harnos Csaba (Lovas, Csathó).
FÜZESABONY: Jaksi – Németh, Tarnóczi, Szabó R., Bocsi – Jambrich, Nagy G. (Sebe M., 79.), Ambrus, Kaló I. (Farkas K., 88.) – Berki, Pataki. Edző: Bódis Barna.
LŐRINCI: Áll – Oláh Z., Báti, Gohér, Perevuznik – Nyerges – Molnár E., Ács, Tari (Zöldi, 81.), Hegedűs N. – Simon M. (Nagy B. G., 75..). Edző: Gulyka Zsolt.
GÓL: Berki P. (32.), Kaló I. (81.)
JÓK:  Németh, Szabó R., Ambrus, Berki, Pataki, ill. Gohér, Ács, Tari.

Az már bizton állítható, hogy körülmények tekintetében NB-s szintű a Füzesabonyi SC sporttelepe. A fedett lelátó a nézők komfortzónáját javítja, míg a Bocsi Zoltán munkáját dicsérő kiváló gyepszőnyeg a labdarúgók számára kínál remek lehetőséget a futballozásra. Ezúttal pedig nemcsak egyszerűen a pontokért zajlott a küzdelem, hanem rangadó lévén kiemelt jelentőséggel bírt a dobogós helyek sorsát illetően. Szombaton a rendkívül érzékeny szurkolói barométer jelezte, hogy érdemes lesz a derbit választani. A 350 fős létszám meg is mutatta, hogy a –  várhatóan – jó futballra van igény vármegyei I.-es szinten. 

Az első félidőben nem is kellett csalatkozni a meccsre látogatóknak. Két képzett, sok jó labdarúgóból álló gárda feszült egymásnak. Több veszélyt a hazaiak jelentettek a kapura, közülük is leginkább Berki Péter volt aktív. A 20 éves csatár a 32. percben aztán nemcsak riogatott, be is talált Áll Martin Bence hálójába. A gól bal oldali szögletrúgást után született, 25 méterről eleresztett remek csavarást követően a bal felső sarokban kötött ki a labda, 1–0.

A második játékrészt változatlan összeállításban kezdték a csapatok, ám a játék irányítását illetően változás állt be, mert az LVSC kezdeményezett többet.

Az 55. percben mégis Kaló István Alexander előtt adódott esély a gólszerzésre. A hazai előny növelése azonban nem sikerült, mert a 15 méteres lövés a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Válaszként Molnár Erik József vette célba Jaksi Attila kapuját, de a lövést biztosan fogta az FSC kapusa. A 67. percben Berki Péter duplázhatott volna, ám hat méterről az oldalhálóba lőtt. Nem így tett Kaló István Alexander, aki a 81. percben 15 méterről helyezett a jobb alsó sarokba, 2–0.

A folytatásban már nem módosult az állás, az FSC biztosan tartotta előnyét, a korábban megszokott teljesítményétől ezúttal elmaradt és az őszi veretlenségét elvesztett LVSC-vel szemben.

BÓDIS BARNA: – Igyekeztünk felkészülni a lőrinci csapatból és úgy gondolom, ez sikerült is. Végig mi irányítottunk, amiben nagyon fontos volt a srácok hozzáállása. Sok mindenkire szükség volt ehhez a sikerhez, mindez a szakmai stáb, a támogatók és az önkormányzat együttes munkájának eredménye. Nagyon bízom benne, hogy ezzel a mérkőzéssel meg tudtuk mutatni, hogy a a céljai felé vezet úton vannak még tartalékaink.

GULYKA ZSOLT: – A hazaiak alakult kedvezően a  mérkőzés. Mi ezúttal nem voltunk olyan élesek, mint az előző hetekben. Akadtak gondjaink és ez meglátszódott a támadók teljesítményén. A vereség ellenére nincs nagy probléma, mert a bajnokság sorsa tavasszal dől el, amikor minden rivális hozzánk látogat. Aztán bízom benne, hogy a külső körülmények számunkra is kedvezően alakulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában