Úszás

2024.04.08. 10:51

Az egriek serdülő válogatott úszója ahol indult, ott győzött

A magyar serdülő válogatott tagjaként remekelt a Multinations Swimming Meet elnevezésű nemzetközi korosztályos versenyen az Egri Úszó Klub kiválósága, Szabó Lilla.

Bódi Csaba

Szabó Lilla és edzője, Török Zoltán aranyfényben csillogott

Forrás: Egri Úszó Klub

– Mostoha körülmények, Balkán-feeling, tíz órán túli buszos túra, de a teljesítmény a régi, a versenyszámokat hibátlanul zárta Lilla. Most már a felnőtt ob és a 2. Tavaszi Buda-kupa kerül a középpontba – írta a klub közösségi oldalán az Egri Úszó Klub vezetőedzője, Török Zoltán.

Az Európai Úszószövetség (LEN) által útjára indított új kezdeményezésnek Szkopje adott otthont, ahol 16 ország (Albánia, Ausztria, Bulgária, Csehország, Görögország, Horvátország, Izrael, Koszovó, Macedónia, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna) több, mint 200 serdülő korú úszója mérte össze tudását két napon keresztül.

Jól ismert kép: Szabó Lilla a dobogó tetején 
Forrás:  Egri Úszó Klub

Aranyban úszott

Szabó Lilla három egyéni számban győzött (200 méter gyors; 400 méter gyors – versenycsúccsal; 800 méter gyors), míg 100 gyorson versenyen kívül nyert. Ezenkívül két váltó (4x100 méter gyors, 4x200 méter gyorsváltó) tagjaként állhatott a dobogó legfelső fokára. 

A magyar válogatottat nyolc-nyolc lány és fiú, illetve négy edző képviselte az  versenyen, ahol Török Zoltán edző taníványaként Szabó Lilla hibátlan mérleggel teljesítette a nívós, de megterhelő megméretést. Az észak-macedón fővárosban a piros-fehér-zöld gárda megnyerte az összesített pontversenyt, ahogy a lányoknál is a magyarok végeztek az élen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában