Labdarúgás

2024.04.18. 18:50

Eger SE II.: töretlen a bizalom a fiatalok iránt

A tavaszi 12 mérkőzéséből tizenegyet hazai pályán játszó Eger SE II. csapata a hevesiekkel szemben szakítaná meg idei nyeretlenségi sorozatát a Heves vármegyei I. osztály 20. fordulójában.

Bódi Csaba

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 17.00:

EGER SE II. (13.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.)

Eger, Felsővárosi Sporttelep. V.: Orosz Fruzsina (Németh Sz., Németh M.)

A 2023/24-es bajnoki évben először, és eddig utoljára október 21-én győzött (Petőfibányán 4–2-re) egriek tavaszi hat mérkőzésükön mindössze egy pontot gyűjtöttek.

– Az eredménysor dacára, vagy azzal együtt is,  töretlenül bízok a fiatalokban, mert számunkra a legfontosabb szempontot az ifjak felnőttfutballba integrálása jelenti – szögezte le az Eger SE II. csapatának edzője, Gyetván Krisztián. 

– Igaz, jó lenne, ha előbb vagy utóbb mindez az eredményekben is megmutatkozna, mondjuk szombaton a hevesiek ellen, akikkel a téli felkészüléskor is megmérettük magukat. Tudjuk, mire számíthatunk velük szemben, és tisztában vagyunk azzal is, hogy csak abban az esetben szerezhetünk pontokat, ha az akarati tényezőkben és a hozzáállásban mindenki kiadja magából a legtöbbet. Az utánpótlás-bajnokságokhoz képest a felnőtteknél a párharcok sokkal komolyabbak, és a gondolkodásbeli gyorsaság is nagyobb szerepet kap. Ezt a saját bőrükön tapasztalhatják a mieink, akiknek ez később bizonyosan a hasznukra válik. 

A hevesiek 3–0-s petőfi­bányai győzelemmel kezdték a tavaszt, amit négy vereség követett. A negatív sorozat az Energia SC Gyöngyös ellen elért 5–0-s hazai sikerrel szakadt meg.

– Megviselt bennünket a rossz széria, de nagyon bízom benne, hogy az Energiával szembeni győzelem visszahozta az önbizalmat – magyarázta a hevesiek játékos-edzője, Besenyei Ferenc. 

– Igaz, most arra is ügyelni kell, hogy nehogy a ló másik oldalára essünk, és még véletlenül se tegye kényelmessé a csapatot a siker. Az egriek sereghajtó helyezése megtévesztő lehet, éppen ezért nem ebből indulunk ki. Tudjuk, hogy lendületes fiatalokból álló gárda vár ránk Egerben, akiknek – velünk szemben – nincs vesztenivalójuk. Ha győznek, az bravúr, míg ha mi kikapunk, az blama, így ezt mindenképp szeretnénk elkerülni. Örvendetes, hogy legutóbb már számíthattunk a korábban sérült játékosainkra, így velük kiegészülve úgy futballoztunk, ahogy az a képességek alapján elvárható. 
Ősszel: 4–6

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A további mérkőzések

Szombat, 15.00:
LŐRINCI (2.)–MAKLÁR (6.) 
Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Molnár Dániel (Juhász Á., Sohajda)
Ősszel: 6–1

Szombat, 17.00:
FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (1.)–MARSHALL-ASE (5.) 
Füzesabony. V.: Harnos Csaba (Lovas, Nagy F.)
Ősszel: 0–2

HERÉD (4.)–EGERSZALÓK (8.) 
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Gindl Szabolcs (Drótár, Kara – Pest vármegyeiek)
Ősszel: 5–2

BESENYŐTELEK (10.)–PETŐFIBÁNYA (12.) 
Besenyőtelek, Dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Derda József (Csathó, Forgó)
Ősszel: 1–2

GYÖNGYÖSHALÁSZ (3.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (11.) 
Gyöngyöshalász. V.: Varga László (Törtei, Szigetvári Zs.)
Ősszel: 2–0

Szabadnapos: Energia SC Gyöngyös (7.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában