Labdarúgás

2024.06.29. 07:00

Az Eger SE U11-es csapata Salzburgban 19 gárdát utasított maga mögé

A bátor, kezdeményező és eredményes játék kupasikert hozott az Eger SE U11-es csapatának a 10. Itzlinger Sommercup nemzetközi utánpótlás-tornán.

Bódi Csaba

Egri édes élet a „sókastélyban". Az ESE kupagyőztes csapata

Forrás: Beküldött fotó

Az edzőként Nagy Zoltán és Bóta Balázs irányította egriek hét mérkőzésen aratott hét győzelemmel, 36–6-os gólkülönbséggel nyerték a tíz nemzet húsz csapata által alkotott mezőny küzdelmeit. A háromnapos salzburgi rendezvényen remek hangulat uralkodott, amelyet nagyban segített a magyarok buzdítása. A gyerekek az első perctől az eredményhirdetés végéig szurkoltak egymásnak.

Meccsről meccsre

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK:
Eger SE–FC Majevica Lopare (bosnyák) 3–0
Eger SE–FK Hovorany (cseh) 8–0
Eger SE–KS Kolejarz Prokocim Krakow (lengyel) 9–0
Eger SE–SV Burgweinting (német) 3–1

A LEGJOBB NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT:
Eger SE–Érdi VSE 5–1

AZ ELŐDÖNTŐBEN: 
Eger SE–Sestese Calcio SSD (olasz) 3–1

A DÖNTŐBEN:
Eger SE–BTS Rekord Bielsko-Biala (lengyel) 2–2, büntetőkkel: 3–1

– Nagyon izgalmas, fordulatos, döntőhöz méltó mérkőzést láthattak a jelenlévők – értékelte a finálét Nagy Zoltán. 

– A rendes játékidő leteltével nem született döntés (2–2), következett a büntetőpárbaj. Egri oldalról három rúgás után hibátlanul állt a csapat. A lengyelek első lövése becsorgott a kapuba, de utána három lövésből nem született gól, köszönhetően Katona Ákos egész torna ideje alatt mutatott kimagasló kapusteljesítményének.

Egy a csapat, egy a zászló. Egri öröm és büszkeség Salzburgban 
Forrás:  Beküldött fotó

A kupagyőztes csapat tagjai

Becze-Tar Hunor, Fazekas Benedek, Gál Gergely, Holló Áron, Horváth Simon, Kaszás Benett, Katona Ákos, Kovács Barna Áron, Lévai Ákos, Menyhárt Ádám, Poczok Marcell, Salamon Bulcsú, Veres Hunor, Veréb Balázs

A jók között a legjobbak

Menyhárt Ádám. A csapatkapitány nemcsak a társaság összetartásban jeleskedett, a pályán nyújtott teljesítménye is példaértékű volt. Mind támadásban, mind védekezésben egyaránt lehetett rá számítani és a stabilitást megadva a gólpasszok mellett három gólt is szerzett. 
Kovács Barna Áron. A gárda gólzsákja egy évvel fiatalabb játékosként lett a torna gólkirálya. Külön öröm volt, hogy a támadások gólra váltása mellett a védekezésből is kivette a részét és a labdamegtartásoknak köszönhetően sok szabadrúgást is kiharcolt. 
Katona Ákos. A tornán egytől egyig minden játékos remek teljesítményt nyújtott, azonban Ákos magasan a mezőny legjobb kapusának számított. Ezt az állítást a többi klub mellett a szervezők is megerősítették. Labdabirtoklásban és támadásfelépítésben is az együttes hasznos tagja volt. Amellett, hogy a legkevesebb gólt kapta, a büntetőpárbajban is remekelt és nagyban hozzájárulva, hogy a végén egri kézbe kerüljön a serleg.

Katona Ákos. Magasan a legjobb volt
Forrás:  Beküldött fotó

– A kirándulás nem volt eredménytelen, az aranyérem mellett minden játékos nagyszerű élményekkel tért haza – emelte ki Nagy Zoltán. 

– Sokat tanulhattunk a tornán, a srácok ismét bizonyították, hogy nemzetközi porondon is megállják a helyüket. Le a kalappal minden játékos előtt, büszkék vagyunk rájuk, nagyon odatették magukat és a rengeteg munkának meg lett a gyümölcse. Köszönjük a szülőknek a támogatást és a bizalmat, valamint az egyesületnek, hogy lehetőséget biztosított a tornán való részvételhez.

A torna végeredménye

1. Eger SE 
2. BTS Rekord Bielsko-Biala (lengyel)
3. Sestese Calcio SSD (olasz)
4. FC Nagykanizsa
5. OFK DIF (szerb)
6. FC Bergheim (osztrák)
7. Érdi VSE
8. FK Majevica Lopare (bosnyák)
9. ASV Salzburg (osztrák)
10. SV Burgweinting (német)
11. NK Opatija (horvát)
12. FK Hovorany (cseh)
13. SV Bad Tölz (német)
14. FK Priboj (szerb)
15. TUS Bad Aibling (német)
16. SK Dolna Streda (szlovák)
17. BSC Surheim (német)
18. KS Kolejarz Prokocim Krakow I. (lengyel)
19. SG Pöttsching/Sigleß (osztrák)
20. KS Kolejarz Prokocim Krakow II. (lengyel)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában