Ökölvívás

2024.06.21. 20:42

Egri VSI: Danyi továbbjutását bírói hiba akadályozta meg

Botrányos véget ért a Petr Novak–Danyi Dániel párharc a HELL Boxing Kings elnevezésű sorozat miskolci helyszínén.

Bódi Csaba

Danyi Dániel (szemben) az első akadályt sikeresen vette, sőt a másodikat is...

Forrás: HELL Boxing Kings

A történtekről órákkal az összecsapás után is felháborodva és feldúltan beszélt az Egri VSI ökölvívójának egyik segítője.

– Dani véleményünk szerint tisztán megnyerte a cseh ellenfelével szembeni meccset, ám nem ezt az eredményt hirdették ki – mondta Kristóf Sándor a 67 kilós bokszolók küzdelmét követően.

 – Kikértünk a pontozólapokat és ezek is alátámasztották az igazunkat. A versenybíróság elnöke azonban jelezte, tévedés történt a „könyvelésben", így a cseh ökölvívó jutott tovább. A bírók elismerték, hogy a hibát őt követték el, amit úgy próbáltak orvosolni a szervezők, hogy felajánlották: játsszák le újra a mérkőzést, méghozzá Csehországban! Ebbe természetesen nem mentünk bele. Aztán elhangzott, hogy óvjunk, de ezt meg miért is tennék, amikor a mi versenyzőnk győzött?! Nem tudunk napirendre térni a párját ritkítóan sportszerűtlen döntés és „megoldás” fölött.

Dorkó Péter edző tanítványa az első körben bolgár vetélytársával szemben pontozással nyert a DVTK Arénában, ám a cseh rivális elleni hibás döntés miatt nem jutott a legjobb nyolc közé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában