Birkózás

2024.06.28. 11:23

EVSI: román állította meg Kazinczyt

Kazinczy Bálint a negyeddöntőben búcsúzott az újvidéki U17-es Európa-bajnokságon, míg az Egerből indult Szuromi László az ESMTK színeiben szerzett bronzérmet.

Sike Károly

Kazinczy Bálint (felül) nagyot küzdött

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Egri VSI-KIMBA színeiben szereplő Kazinczy Bálint az 51 kilogrammos súlycsoport selejtezőjében a cseh Radovan Snajdrral szemben sikerrel vette az első akadályt, majd a negyeddöntőben a román Luis Vlad már jobbnak bizonyul (4:1) Madarasi Gábor tanítványánál. Vlad később a döntőbe jutásért vereséget szenvedett, így Kazinczy búcsúzott az Európa-bajnokságtól.

– Bálint a cseh versenyzővel szemben másfél hónapja Szerbiában vereséget szenvedett, most azonban sikerült visszavágni – fogalmazott Madarasi Gábor. – Nem volt zökkenőmentes a felkészülése, hiszen két hete eltört a lábujja, a román azonban így sem tudott akció pontot csinálni rajta. Egy véleményes szabálytalan védekezés miatt intették meg, továbbá egy elvesztett videóbírózás után kapott ki, a végül bronzérmes Vladdal szemben.

A nyolc évig Egerben birkózó, majd családi okok miatt Budapestre költözött Szuromi László a 45 kilogrammosok között Aszlanbek Kosztojevvel szemben a selejtezőben elszenvedett 9:0-s vereséget követően vigaszágra került, miután az orosz birkózó a döntőig meg sem állt. A folytatásban a román Marian Firantát technikai tussal (8:0), a bronzcsatában pedig a grúz Nika Abuladze pontozással győzte le.

Kazinczy Bálint 17, Szuromi László 13 fős mezőnyben szerepelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában