Kötélugrás

2024.07.21. 16:15

A juniorok kitettek magukért, de a felnőttek is hoztak érmet a makláriaknak + fotók, videók

Egy héten keresztül tizenkét nemzet kötélugrói töltötték meg a Kemény Ferenc Sportcsarnokot. Táncos kötélugró show zárta a programot.

Tóth Balázs

Magas színvonalú rendezvény házigazdái voltak a makláriak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szombaton este véget ért az egri Kötélugró Európa-bajnokság. Az egy hétig tartó viadalt a Double Dutch Contest zárta, amely hip-hop tánccal, akrobatikus elemekkel ötvözött ugrókötelezést takar, ebben két magyar csapat is megosztott első helyet szerzett, de ezen kívül is számos magyar érem született a nyílt bajnokságon, a juniorok és a felnőttek között is. A rendezvény végén megköszönték az önkéntesek, a szervezők és a technikai lebonyolítók munkáját is, két év múlva Norvégiában tartják az eseményt.

A torna végén gyors értékelésre kértünk két maklári főszereplőt, a szervező Apostol-Kovács Juditot és a felnőttek között csapatban aranyérmet szerzett Hanuszik Lillát.

– Fantasztikus rendezvény volt, az európai szövetség is elégedett volt, az eddigi legjobb szervezésűnek nevezték, sok munka van benne. 

A magyar csapatnak is sikeres verseny volt, kicsivel több maklári éremben bíztunk, de a juniorok elhozták ezeket. Szép eredmény Mester Zselyke és Prokaj Boglárka teljesítménye és a junior csapat (Czakó Zsombor, Kovács Benedek, Keresztúri Szonja, Molnár Diána, Prokaj Panna, Kiss Lilien) összetett harmadik helye. A felnőtteknél született legnagyobb sikerünk: a négyszer 30 másodperces gyorsasági csapatban versenyzőink aranyérmet hoztak – mondta a Maklári Bosch Kötélugró Klub elnöke, Apostol-Kovács Judit.

Hanuszik Lilla ebben a csapatban szerzett aranyat, aki élvezte, hogy itthon volt a verseny, a teljesítménnyel elégedett, főleg a csapattal, az egyéni lehetett volna jobb. A legjobb eredménye a 4x30 másodperces csapatgyorsaságiban született, a három perces sikerülhetett volna jobban. Összesen kilenc számban indult.

– Másfél hónapig készültünk az Európa-bajnokságra, heti hét-nyolc edzéssel. Ugyanúgy készültünk, mint a többire, nem jelentett mást a felkészülésben a hazai pálya, de a versenyben igen. Szurkoltak nekünk, itthon voltunk, jelen volt a család is. Most egy hónap pihenő következik és szeptemberben kezdődik a következő szezon – közölte Hanuszik Lilla.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában