Labdarúgás

2024.07.27. 19:23

A Plútó SE Eger növendéke Marco Rossi figyelmét is kivívná a Szpari színeiben

A védelem oszlopaként győzelemmel mutatkozott az NB I.-ben Alaxai Áron. A Nyíregyháza Spartacus FC 21 éves bekkje az ETO FC Győr elleni újonc párharc alkalmával a Szpari egyik legjobbjaként járult hozzá a 2–1-es sikerhez.

Bódi Csaba

Alaxai Áron és társai fénylettek a mezőkövesdi éjszakában

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

– Mi volt erősebb érzés önben a meccs után: a győzelem feletti boldogság, vagy a bosszankodás 71. percben elhibázott helyzet miatt?
– Az volt a legfontosabb, hogy az első bajnoki mérkőzésen győztesen hagyjuk el a pályát a három pont megszerzésével – válaszolta az egri Plútó SE-ben nevelkedett futballista. – Nem bánkódok a kihagyott helyzet miatt, mivel ismerem magam és tudom, hogy még sokszor fogok helyzetbe kerülni és majd értékesítem is azokat.

– Az NB I.-es debütálás kiválóan sikerült, kívülről teljesen megérdemeltek tűnt a siker. Belül hogyan érezte, mennyire működött jól a csapatjáték és a saját teljesítményét miként értékeli?
– Szerintem teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Jobban domináltunk, letámadtuk a Győrt, ezáltal zavart tudtunk okozni az ellenfél védelmében. A helyzetkihasználáson kell javítanunk, mert lehetett volna négy is közte, ha élünk a lehetőségeinkkel. A saját játékommal teljes mértékben meg vagyok elégedve. Kevés helyzetet tudtak kialakítani a győriek és ez pont elég arra, hogy azt mondhassam, jómagam és az egész védelem kiválóan mozgott.

– Átlépett egy újabb határt, az utánpótlás válogatottság után az NB I.-es küszöbön is túljutott. Mi az újabb cél? Vagy „csak" a következő meccs a lényeg, erre kell összpontosítani?
– Egyértelműen a következő mérkőzés a cél, az MTK vendégeként ott is ugyanilyen kiváló teljesítménnyel kell előrukkolnom, ahogy a csapatnak is jól kell szerepelni. És ki tudja, hátha ez feltűnik majd Marco Rossi szövetségi kapitánynak is.

Gólpassz Matyitól

A Szpari kezdőcsapatában kapott helyet és mutatkozott be az élvonalban Gresó Mátyás. A 27 éves támadó 2021-ben az Eger SE-ből igazolt a szabolcsiakhoz, akik színeiben az ETO elleni győzelemhez gólpasszal és lendületes játékkal járult hozzá.

– Közelről tapasztaltuk, hogy sok ismerős egri, családtag és barát volt jelen a Mezőkövesden rendezett meccsen. Ez aligha eshetett rosszul... Örömittas péntek este volt?
– Igen, nagyon jól esett hogy a családom, az ismerőseim, és a volt osztálytársaim ott jártak a mérkőzésen és közösen ünnepelhetünk a Nyíregyháza ezzel együtt pedig a jómagam sikerét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában