Labdarúgás

2024.07.03. 20:14

Eger SE: Gíber gólja vezetést ért a Martfű ellen

Harmadik felkészülési mérkőzésén egy góllal alulmaradt az Eger SE csapata a szintén NB III.-as Martfűi LSE elleni hazai találkozón.

Bódi Csaba

Gíber Attila (elöl) a 40. percben szerzett vezetést az egrieknek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A DVTK, majd a Kazincbarcika vendégeként elszenvedett 2–0-s, illetve 1–0-s vereség után nyári első hazai edzőmeccsét játszotta szerdán az Eger SE. A piros-kékeknél a kezdőcsapatban kapott helyet a védelem bal oldalán szereplő Kis-Orosz Máté, aki ezúttal mutathatta be tudását a szakmai stábnak. A 20 éves bekk az előző idényben az alsózsolcai Borsod Sport Klub B. A. Z. vármegyei I. osztályban 9. helyen végzett gárdáját erősítette. 

Ugyanakkor a martfűieknél húzott mezt Kanálos Péter, aki tavasszal az FC Hatvan együttesében futballozott. A 20 esztendős támadó hagyta ki a meccs első igazán nagy helyzetét, amiben társa, Viczián Ferenc is jelentős szerepet vállalt. A félidő nagy részében fölényben futballozó hazaiak a 29. percben Zvara Dávid szabadrúgásával veszélyeztettek, majd a 32. minutumban Major Ernő 18 méteres ball lábas lövése csattant a felső lécen. Gólt a 40. perc hozott, amikor a Gíber Attila lerántásáért megítélt 11-est a sértett értékesítette (1–0). 

A szünetben Bukrán Erik helyére Hámori Tamás Risto állt a kapuba. A 21 éves hálóőr az Újpest II. együttesében szerepelt legutóbb, előzőleg pedig Vácon védett, hasonlóan édesapjához, Hámori Istvánhoz. A 60. perc után aztán sorra jöttek a fiatal hazai cserék, ahogy a martfűiek és több poszton változtattak. Az egyenlítő találat is a kispadról érkezett játékosnak volt köszönhető, méghozzá Kinyig Milán jóvoltából a 79. percben (1–1). A hajrára szinte teljesen kicserélődött egriek a 85. percben aztán újabb gólt kaptak, Zsíros Benjámin állította be a végeredményt (1–2).

Felkészülési mérkőzésen:

EGER SE–MARTFŰI LSE 1–2 (1–0)
Eger, Szentmarjay stadion. V.: Török Mihály (Orosz F., Derda N. K.).
EGER: Bukrán – Valkay, Juhász G., Kis-Orosz – Farkas G., Balázs P., Zvara, Hegyi – Gíber, Major, Sós. Csereként: Hámori (kapus), Hamar, Barócsi, Németh G., Berecz, Koczka, Kelemen. Barta Cs., Neufeld. Vezetőedző: Simon Antal.
MARTFŰ: Gerhát – Draskóczi, Asztalos, Ladányi, Mészáros, Kasik, Vincze, Ficsor, Pintér, Viczián, Kanálos. Csereként: Sándor (kapus), Kinyig, Boros, Balla, Telinger, Laczkó, Horváth K., Prozlik, Zsíros, Máté, Méhesi.  Vezetőedző: Koncz Zsolt.
GÓL: Gíber (40. – 11-esből), ill. Kinyig (79.), Zsíros (85.).
KÖVETKEZIK: Eger SE–DVSC II., Szentmarjay stadion, július 6., szombat, 11.00.

Az Eger SE nyári felkészülési mérkőzései

JÚNIUS 
26., szerda, 18.00: DVTK (NB I.)–Eger SE 2–0
29., szombat, 10.30: Kazincbarcika SC (NB II.)–Eger SE 1–0
JÚLIUS
3., szerda, 18.00: Eger SE–Martfűi LSE (NB III.) 1–2
6., szombat, 11.00: Eger SE–DVSC II. (NB III.) /Szentmarjay stadion
10., szerda, 17.00: Vasas FC II. (NB III.)–Eger SE /Bp., Fáy u.
13., szombat, 11.00: Eger SE–Szolnoki MÁV FC (NB III.) /Szentmarjay stadion
16., kedd, 18.00: Gyöngyösi AK (Heves vármegyei I. o.)–Eger SE /Kömlei Károly Spt.
20., szombat, 11.00: Eger SE–Monor SE (NB III.) /Szentmarjay stadion

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában