Búvársport

2024.07.01. 13:37

Gyöngyösi búvárúszó az Eb legeredményesebb versenyzője

Kovács Megyer négy alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára. A Mátrai Erőmű Búvár Klub versenyzője beírta magát a sportág nagykönyvébe.

Heol.hu

Kovács Megyer remekül teljesített

Forrás: Mátra Erőmű BK

A magyar csapat hét arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárta a Litvániában rendezett 18. Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokságot, amivel az összesített éremtáblázaton a második helyen végzett. Kovács Megyer négy Európa-bajnoki címmel, két ezüst- és egy bronzéremmel a kontinenstorna legeredményesebb versenyzőjeként zárt. Egyéniben 400 méteres búvárúszásban; 400, 800, valamint 1500 méteres felszíni úszásban nem talált legyőzőre, míg 200 méteres felszíni úszásban ezüstérmesként zárt. Gyula Leventével, Váradi Zalánnal és Décsei Marcellel tagja volt a második helyen záró 4x200 méteres felszíni váltónak, míg ugyanezekkel a társakkal a 4x100 méteres felszíni váltó tagjaként bronzérmet szerzett.
Megyeren kívül a kecskeméti Turucz Zoé kétszer és Mayer Dávid állhatott a dobogó tetején.

A magyar válogatott névsora 
Horpácsy Hanna Barbara, Nagy Boróka, Németh Nóra, Szabó Flóra, Turucz Zoé, Décsei Marcell József, Dobos László, Gyula Levente, ifj. Gurisatti Róbert, Kovács Megyer, Mayer Dávid, Szász Máté Pál, Váradi Zalán, Vince Marcell
Csapatvezető: Szabó László
Edzők: Mészáros Ákos, Gurisatti Róbert

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában