Ösztöndíj

2024.08.01. 07:31

Egerben folytatja tanulmányait El Salvador fiatal sportolója

Az úszó az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen kezdi meg 2024 szeptemberétől tanulmányait.

Molnár Helga

Tíz ország tíz sportolója folytatja karrierjét Magyarországon a Stipendium Hungaricum sportösztöndíjjal a 2024/25-ös tanévben – jelentette be a World Aquatics, nemzetközi úszószövetség, honlapjukon. A sikeres pályázók között van José Campo Hernández, el salvadori úszó, aki az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen kezdi meg 2024 szeptemberétől tanulmányait – írja az egyetem honlapján.

José Campo Hernández, El Salvador fiatal sportolója
José Campo Hernández, El Salvador fiatal sportolója
Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az ösztöndíjprogram lehetőséget biztosít a nemzetközi szinten elismert sportteljesítménnyel rendelkező, külföldi állampolgárságú hallgatóknak, hogy tanulmányaikat magyarországi felsőoktatási intézményekben folytassák. A pályázók közül hat diák Budapesten, négy pedig Debrecenben, Egerben és Pécsen kezdi meg képzését 2024 szeptemberében.  A sikeres felvételt nyert sportolók, 4 kontinenst képviselve az alábbi országokból érkeznek: Madagaszkár, Grúzia, Szudán, El Salvador, Srí Lanka, Mauríciusz, Panama, Uganda, Algéria és Namibia.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem idén első alkalommal fogad Stipendium Hungaricum Sport Ösztöndíjprogramos hallgatót. José Campo Hernández, El Salvador fiatal sportolója, egyetemünk gazdálkodási és menedzsment alapszakján tanul majd tovább a 2024/25-ös tanévtől, aki tanulmányai alatt az edzéssel és a versenyekkel sem hagy fel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában