Labdarúgás

2024.08.11. 20:18

Füzesabonyban besenyőtelki játékos is betalált a DVTK győzelme során

A besenyőtelki származású Vincze Dániel góljával szereztek vezetést Füzesabonyban a diósgyőri fiatalok az NB III. Északkeleti csoportjának 3. fordulójában. A meccset a DVTK II. nyerte, az FSC harmadik vereségét szenvedte el.

Bódi Csaba

A füzesabonyiak a második félidőben már jobban "néztek ki", de a pontszerzés ezúttal sem sikerült

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az FSC színeiben öt játékos (Berki Péter, Jambrich Sámuel, Nagy Ákos, Bocsi Patrik, Orosz Marcell) kapott helyet a kezdőben olyan futballisaként, aki korábban Diósgyőrben nevelkedett. A DVTK-ban is akadt ismerős, mégpedig a besenyőtelki származású Vincze Dániel. A 20 éves támadó volt az első, aki először helyzetbe került. A 7. percben már éppen lőtt volna, de 6 méterre a kaputól becsúszva szerelték, amiért a vendégek 11-est reklamáltak, de a játékvezető továbbot intett. A vendégek bal oldalán Vincze azzal a Nagy Milánnal találkozott, akit néhány nappal a mérkőzés előtt igazolt le a hazai együttes. A kömlői illetőségű 18 éves játékos Mezőkövesdről érkezett Füzesabonyba. Az első gól pedig a 26. percben érkezett, mégpedig (ki nem találnák..) az abonyi hibázást megbüntető Vincze Dániel jóvoltából (0–1). Tekintve, hogy az első félidőben több találat már nem született, így a labdát többet birtokló és veszélyesebben futballozó miskolciak vonulhattak előnnyel pihenőre.

A szünetben kettőt cserélt Bódis Barna: Nagy Gergely Szanku Kristófot, Juhos Dávid pedig Jambrich Sámuelt váltotta. Nem telt el egy perc és Berki Péter egyenlíthetett volna, de a csatár fejesét Dojcsák Bence szögletre tolta. Az FSC teljesen más arcát mutatta a fordulást követően, akkor már úgy játszott a gárda, ahogy azt egy hazai csapatnak „illik”, különösen, ha vesztésre áll. Ezzel együtt a 62. percben Bocsi Patrik a gólvonalról mentett Sztavnyicsuk lövését követően. A 78. percben viszont már zördült a háló, miután a Kiss László lerántásáért megítélt 11-est Fekete Vince értékesítette (0–2). Az abonyiak a 88. percben Nagy Gergely révén kapufára ütött lövéssel veszélyeztettek, azonban a szépítés nem sikerült. Ez egyben azt is jelentette, hogy harmadik NB III.-as mérkőzésén harmadik vereségét szenvedte el az újonc Füzesabonyi SC.

A mérkőzés jegyzőkönyve

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT–DVTK II. 0–2 (0–1)
Füzesabony, 350 néző. V.: Horváth Patrik (Vargha, Havasi-Németh). 
FSC: Slakta – Bocsi, Tarnóczi, Orosz, Nagy Á. – Szabó R. (Oláh N., 64.) – Nagy M., Jambrich (Juhos, 46.), Kaló I. (Olasz D., 80.), Berki (Oláh B., 64.) – Szanku (Nagy G., 46.). Vezetőedző: Bódis Barna.
DVTK: Dojcsák – Oszikov (Szakos, 57.), Kiss B., Bárdos (Ferencsik, 57.), Lajcsik (Zrnics M., 49.) – Benkő (Herbák, 71.), Kovalenko (Kiss L., 57.), Ferencsik, Vincze D. – Fekete V., Sztavnyicsuk. Vezetődző: Vincze Richárd.
GÓL: Vincze D. (26.), Fekete (79. – 11-esből), 
JÓK: Berki, Bocsi, Tarnóczi, ill. Vincze D., Ferencsik, Sztavnyicsuk.
KÖVETKEZIK: Sényő FC–Füzesabony, augusztus 18., vasárnap, 17.30.

A játéknap eredményei
Forrás:  adatbank.mlsz.hu
Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában