Kézilabda

2024.08.02. 21:06

QHB-Eger: gólgálát tartottak az új játékosok

Nyári második felkészülési mérkőzésén a szintén élvonalbeli CYEB-Budakalász ellen fölényes győzelmet aratott a QHB-Eger férfi csapata. Az új játékosok közöl Szöllősi Olivér tíz, az iráni Reza Jadegari nyolc gólt szerzett.

Sike Károly

Szöllősi Olivér remekül teljesített

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Egy héttel a szlovák bajnok Tatran Presov elleni idegenbeli mérkőzést követően NB I.-es riválissal tartott erőpróbát a QHB-Eger. Az egriek kerete továbbra sem teljes: az algériai beálló, Abdeljalil Zennadi később csatlakozik a csapathoz, mint ahogy jobbátlövő posztra is várható még új igazolás. Marczika Barnabás bokasérülés miatt nem lépett pályára.

A házigazda az első játékrész közepén vette át a vezetést, majd igazi örömkézilabdát játszva aratott magabiztos győzelmet. A 40. percben már 24–14-es állás szerepelt az eredményjelzőn, a legnagyobb különbség 37–22-es állásnál mutatkozott.
– Irreális az eredmény nem is foglalkoznék ezzel – kezdte a mérkőzés utáni értékelését az egriek edzője, Tóth Edmond. – Sokkal fontosabb az a hozzállás, amit láttam a csapattól. A védekezésre és a visszarendeződésre igyekeztünk hangsúlyt fektetni, s ez lényegesen jobban működött, mint a múlt heti eperjesi mérkőzésen. Emellett támadásban is sok szép megoldást láttam. Látszott, hogy Reza Jadegarinak jól jött a több játéklehetőség és élt is vele. Bízom benne, hogy ebből tovább tud építkezni. A szintén új játékosok közé tartozó Szöllősi Olivér teljesítménye is dicséretet érdemel.

Felkészülési mérkőzés
QHB-EGER–CYEB-BUDAKALÁSZ 38–27 (14–10)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok. V.: Héjja Á., Kónya B.
EGER: Ágoston – Maracskó 3, Arsenic 5, Tóth K. 2, Szöllősi O. 10, Tóvizi 3, Száva 3. Csere: Kiss G., Lezák 1, Czabula 2, Bőti 1, Jadegari 8.

A nyári edzőmérkőzések

Július 26., péntek, 18.00: Tatran Presov (szlovák)–QHB-Eger 40–26
Augusztus 2., péntek, 17.00: QHB-Eger–CYEB Budakalász 38–27
Augusztus 7., szerda, 18.00: PLER-Budapest–QHB-Eger
Augusztus 9., péntek, 17.00: QHB-Eger–Tatran Presov (szlovák)
Augusztus 14., szerda, 18.00: QHB-Eger–Szigetszentmiklósi KSK
Augusztus 16., péntek, 18.00: QHB-Eger–SKP-Bratislava (szlovák)
Augusztus 17., szombat, 11.00: QHB-Eger–SKP-Bratislava (szlovák)
Augusztus 23., péntek, 17.00: QHB-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában