Kézilabda

3 órája

A gyöngyösiek fékeznék a lendületben lévő ETO-t

A bajnokságot három győzelemmel kezdő ETO University Handball Team vendégeként lép pályára szombaton a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi csapata.

Sike Károly

A gyöngyösi szurkolók Győrben sem hagyják magára a csapatot

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 4. fordulójának mérkőzése:

ETO UNIVERSITY HT (3.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (5.)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Hargitai G., Markó G.
Az előző fordulóban a Komló ellen megszerezte idénybeli első győzelmét (29–25) a gyöngyösi gárda. Jaros Olivérék a bajnoki nyitányon Szegeden szenvedtek vereséget (35–27), majd a Csurgó ellen már közel álltak a győzelemhez, végül drámai végjátékot követően ikszeltek (29–29) a hajrára megtáltosodó somogyiakkal. Három fordulót követően három pont áll a mátraaljaiak neve mellett, ami jelenleg ötödik helyet ér a csapatnak.

– Nagyon komoly erőpróba következik – szögezte le a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klubhonlapnak. – Olyan csapathoz látogatunk, amely nagy támadópotenciállal rendelkezik, meghatározó játékosai nemzetközi rutinnal felvértezve futnak ki a pályára, ráadásul az első három forduló sikerének köszönhetően lendületben vannak és vélhetően önbizalomnak sincsenek híján. 

Mi az elmúlt fordulókban hosszabb-rövidebb időszakokban megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, de Győrben csak akkor lehet esélyünk, ha ezt a teljesítményt hatvan percen át tudjuk nyújtani. Ami biztos, hogy nem adjunk olcsón a bőrünket és Győrbe is győzni megyünk.

Az exgyöngyösiként Gerdán Tibort, Uros Vilovszkit, Koncz Andrást és Balogh Zsoltot is soraiban tudó ETO a bajnokság egyetlen újoncaként parádés rajtot vett: sorrendben a CYEB-Budakalász (31–30), az Eger (35–26) és a Csurgói KK legyőzésével (35–28) tették le a névjegyüket az élvonalban. Kilvinger Bálint edző csapatában a vezérnek a Dean Bombac számít. A párizsi olimián is szerepelt szlovén válogatott irányító három mérkőzésen 19 gólt szerzett. Rajt kívül a montenegrói balátlövő, Milos Bozovics és a már említett Balogh Zsolt repíti a Rába-partiak szekerét.
A gyöngyösiek jobbszélsője, Lakosy Máté a klub közösségi oldalára feltöltött videóban úgy fogalmazott: remek csapatot verbuváltak az ETO-nál.

– A belső posztokon hatalmas rutinnal rendelkező játékosok szerepelnek a győrieknél, akik semlegesítése lehet a siker egyik záloga. Igyekeztünk alaposan felkészülni belőlük – mondta a 2018 és 2021 között Győrben szerepelt kézilabdázó.

A forduló további menetrendje

SZEPTEMBER 27., PÉNTEK
18.30: MOL Tatabánya KC–Carbonex-Komló
SZEPTEMBER 28., SZOMBAT
18.00: Csurgói KK–PLER-Budapest
18.00: Dabas KC–FTC-Green Collect
SZEPTEMBER 29., VASÁRNAP
18.00: Balatonfüredi KSE–NEKA
17.00: CYEB-Budakalász–OTP Bank-Pick Szeged
OKTÓBER 6., VASÁRNAP
18.00: Eger–Veszprém HC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában